Iedereen welkom bij Bos en Houtdag in Boswachterij Ruurlo


RUURLO – Staatsbosbeheer organiseert 17 september een open dag in Ruurlo van 10.00 tot 16.00. Omdat ze graag iedereen kennis wil laten maken met bosbeheer en het proces van boom tot plank. Naast een informatieve dag is het vooral een leuke dag voor jong en oud. Met activiteiten voor de kinderen, demonstraties en bosexcursies met de huifkar en meer.

Bosbeheer is actueel
Staatsbosbeheer, opgericht in 1899 en ruim 120 jaar later nog steeds bezig met bosbeheer. Een onderwerp dat altijd actueel is en mede daarom organiseert Staatsbosbeheer in Ruurlo deze dag. Extra actueel is dat ook vanaf september de boswerkzaamheden in Ruurlo weer zijn begonnen. Ze willen graag iedereen laten kennis maken met boom, bos en boswachter tijdens een gezellige open dag.

Kom meer te weten over bosbeheer
Tijdens de open dag staat alles in het teken van bos bomen en hout. Er zijn leuke activiteiten en demonstraties maar voor wie het wil valt er ook zeker wat te leren. De paardenhuifkar doet dienst voor de bosexcursie waarbij de boswachter u alles verteld over bosbeheer. Waarom die boom gezaagd wordt? Welke boomsoorten er staan? De boswachter kan het u allemaal vertellen.

Activiteiten en demonstraties voor jong en oud
Voor jong en oud is er genoeg te doen en te beleven. Sterke trekpaarden demonstreren hoe vroeger met paardenkracht bomen werden gesleept terwijl daarnaast de modernste bosbouwmachine staat. Durf het aan bij de voelboom, doe de bomenquiz, kom een vogelhuisje timmeren of een lekker een broodje bakken. De vrijwilligersgroep SVNR laat de aanplant zien terwijl bij de houtzagerij u het proces van boom tot plank van dichtbij kunt zien. Die planken weet Zorgboerderij de Slangenburg om te toveren tot mooie banken. Het waterschap vertelt u graag meer over de Baakse beek terwijl het IVN u alles kan vertellen over de natuur. En terwijl u geniet van een kopje oersoep ziet u hoe de ijzersmid en de boomstam ‘carver’ ware kunstwerken maken. Het is teveel om allemaal op te noemen, dus kom het vooral zelf beleven op zaterdag 17 september.

Waar: Boswachterij Ruurlo
Parkeren: Ter hoogte van Pannenkoekboerderij de Heikamp, Hengeloseweg 2 in Ruurlo.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Entree = gratis.

 

DCIM100MEDIADJI_0045.JPG

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven