In- en uitchecken met je betaalpas bij bussen van Twents


BORCULO – De strippenkaart werd jarengeleden vervangen door de OV Chipkaart, sinds kort is er echt een nieuwe manier van betalen bij gekomen: OV Pay. Reizigers die vanuit Berkelland gebruik maken van de buslijnen 62 (Borculo – Denekamp) en 95 (Borculo – Almelo) kunnen inmiddels gebruik maken van deze nieuwe methode.

Werking
Voorin de bus kan de reiziger contactloos inchecken, dit kan zowel via de klassieke betaalpas als ook met een creditcard of betaal-app op je mobiel. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit op dezelfde bij de kaartlezer. In de bus is duidelijk aangegeven welke kaartlezer kan worden gebruikt voor uitchecken met een contactloze betaalpas. Dit apparaat is voorzien van een herkenbaar OVpay logo. In de bussen van Twents gaat het om de rechter kaartlezer bij de achterdeur. De linker kaartlezer bij de achterdeur kan worden gebruikt om uit te checken met de OV-chipkaart. Let op: uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de dezelfde bankpas, creditcard of betaal-app op je mobiel waarmee je bent ingecheckt.

“Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. Met het introduceren van nieuwe betaalmogelijkheden willen we onze reizigers zoveel mogelijk reis- en betaalgemak bieden”. Laat Twents weten.

Je kunt straks namelijk in- en uitchecken:
* met je mobiel;
* met je betaalpas;
* met je creditcard;
* met je OV-chipkaart;
* met je (e)-ticket.

Meer informatie vind je HIER

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven