Oud v.v. Reünie speler Franssen behaalt UEFA Pro-diploma


ZAANSTAD/BORCULO – Robert Franssen, oud speler van v.v. Reünie, heeft de UEFA Pro-opleiding met succes afgerond. Op woensdag 28 september kreeg hij op de KNVB Campus in Zeist het hoogste trainersdiploma in Nederland uitgereikt.

Opleiding
Afgelopen seizoen was Franssen één van de geselecteerde deelnemers van de UEFA Pro-opleiding 2021/’22. In twee groepen, met elk ondersteuning van een docent en leercoaches, werden zij klaargestoomd voor potentiële toekomstige carrières als hoofdtrainer.

Loopbaan bij AZ
Met het behalen van de licentie is Franssen weer een stap verder na het eerder slagen voor zijn UEFA A Youth en UEFA B. Franssen is sinds december 2020 assistent-trainer bij het eerste elftal van AZ. Daarvoor was hij 4,5 seizoenen werkzaam binnen de AZ Jeugdopleiding.

Huiberts: ‘Opgedane expertise’
“We zijn er trots op dat Robert zijn hoogste trainersdiploma heeft behaald”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Het laat zien dat niet alleen spelers, maar ook stafleden en andere werknemers zich bij AZ volop verder kunnen ontwikkelen. Bovendien neemt Robert de opgedane expertise mee terug naar de club, wat een win-winsituatie is voor zowel AZ als Robert.”

 

Foto: AZ Alkmaar

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven