Wilde planten bij IVN


BERKELLAND -Altijd al meer willen weten over de wilde planten hier in de Achterhoek? Hoeveel soorten zijn er? Hoe staan ze ervoor? Welke soorten zijn nieuw of juist bedreigd? En wat is daartegen te doen? Wat is de invloed van het veranderende klimaat? Nieuwsgierig? Dan is de avond die natuurorganisatie IVN hierover organiseert een aanrader.

Op dinsdag 27 september is iedereen welkom in het Stadshuus aan de Markt 3 in Lochem. Dus ook niet-leden van IVN. Zij betalen een toegangsprijs van 4 euro. Fred Bos is de spreker. Hij is onder andere bekend van zijn inzet voor de roggelelie. Een plant die vroeger overal op de roggevelden te vinden was, maar nu in Nederland zo goed als uitgestorven is. Daarnaast is Fred Bos bekend van zijn werk voor Floron: een stichting voor onderzoek naar het voorkomen van wilde plantensoorten. Hij was jarenlang districtcoördinator in de oost Achterhoek.

De avond begint om 19.30 uur. Meer info op de website.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven