Bankpas geldig in Achterhoeks openbaar vervoer

BERKELLAND – Reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer in de Achterhoek kunnen vanaf woensdag in- en uitchecken met een contactloze bankpas of creditcard. Het betalingssysteem wordt landelijk ingevoerd onder de naam OVpay.

“Het werkt heel eenvoudig en precies hetzelfde als de OV-chipkaart”, laat vervoerder Arriva weten. “Een reiziger checkt bij de kaartlezer in met een contactloze betaalpas of creditcard, plastic of op een mobiel, en start de reis. Bij het verlaten van de bus of trein checkt de reiziger uit met dezelfde pas.” Evenals in de Achterhoek, zijn de bankpas en creditcard vanaf woensdag ook in de regio Rivierenland te gebruiken in het openbaar vervoer. Eerder werd OVpay al ingevoerd in onder meer Noord-Brabant, Drenthe en Groningen.

De treinen en bussen van Arriva in de Achterhoek zijn voorzien van logo’s van OVpay en informatie. “De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement”, aldus de vervoerder. “De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven