Bedanksessie voor Ruurlose vrijwilligers

RUURLO – Een vijftigtal vrijwilligers van De Zonnebloem Ruurlo, ‘t Dorpshuis en de KunstKring Ruurlo is onlangs tijdens een gezellige ochtend in het Kultuurhus getrakteerd op een leuk optreden van Bert van der Veen en Regine Hilhorst en een heerlijke lunch.

Er werd volop genoten van de verwennerijen, maar ook van het onderling contact. Drie verschillende groepen vrijwilligers, en allen zetten zich op eigen wijze in voor de Ruurlose samenleving. Het idee voor deze verwenochtend ontstond tijdens een overleg met bestuursleden van de drie organisaties. KunstKring Ruurlo had ideeën voor het houden van een laagdrempelige creatieve inloop en Culturije werd hierbij betrokken. Afstemming met De Zonnebloem en ’t Dorpshuis zou het idee versterken. Aan tafel kwam er contact tot stand en over en weer werd de beeldvorming over elkaars ‘club’ genoemd. Dat was wel verhelderend.
Zo ontstond het idee om een gezamenlijk verwenmoment te houden voor al deze vrijwilligers. Elkaar ontmoeten kan hokjes en vakjes helpen loslaten. Culturije nam het voortouw. Deze organisatie heeft tot doel om kunst en cultuur meer toegankelijk te maken, zoekt samenwerking, heeft allerlei ideeën en veel contacten. Vanuit het wijk- en kerngericht werken financierde de gemeente Berkelland een klein deel mee, als waardering voor het vrijwilligerswerk en stimulering voor verbinding. Nou, dié ontstond zeker tijdens deze ochtend. In samenwerking zit kracht.
Wie ook met een idee rondloopt over leefbaarheid in Ruurlo, samenwerking zoekt of wil sparren: kan terecht bij het inloopspreekuur van gemeente Berkelland. Op de dinsdagmorgen in de bibliotheek van Ruurlo zijn contactpersoon Rob Dieperink en welzijnswerker Gea Wijnbergen daarvoor aanwezig. Of bel 06-17316168 voor het maken van een afspraak.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven