CINEbieb presenteert het novemberfilmprogramma


BERKELLAND  – Ook voor de maand november hebben de Berkellandse vrijwilligers van CINEbieb een afwisselend programma samengesteld in de vier bibliotheekvestigingen. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

Oktoberprogramma
In oktober staan de volgende films op de rol:
• Op donderdag 3 november (20.00 uur, de Bibliotheek Neede) wordt de film ‘Le Semeur’ vertoond.
Ten tijde van de staatsgreep van Napoleon III in 1851 worden alle mannen weggevoerd uit een afgelegen, republikeinsgezind boerenbergdorp. De overgebleven, huwbare vrouwen sluiten een pact: mocht er ooit nog een man langskomen, dan zullen ze die delen. Een op ware gebeurtenissen gebaseerde oefening in vrijheid, gelijkheid en zusterschap die de nodige spanningen oplevert. Sprookjesachtig vormgegeven in een passend, benauwend vierkant beeldformaat. Maar met die idyllische schoonheid levert de film ook zijn eigen kanttekening: het oogt allemaal net te mooi om waar te zijn.
Regisseur: Marine Francen
Hoofdrolspelers: Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Alban Lenoir, Iliana Zabeth, Françoise Lebrun, Raphaëlle Agogué, Barbara Probst, Anamaria Vartolomei, Margot Abascal

• Op vrijdag 11 november, om 20.00 uur, is in de Bibliotheek Borculo de Oscarwinnende film ‘Druk’ te zien.
In deze Oscarwinnende must see van regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) doen vier bevriende leraren een gewaagd experiment: een slokje alcohol voor iedere les. Mét succes. Maar het blijft natuurlijk niet bij dat ‘slokje’ alleen…De vier uitgebluste leraren Martin, Nikolaj, Peter en Tommy uit de Deense film Druk (tevens bekend onder de titel Another Round) kunnen ook wel een impuls gebruiken in hun semi-midlifecrisislevens. Wanneer gezinsman Martin (Mads Mikkelsen) tijdens hun etentje de champagne afslaat en verstandig een frisje doet, raakt het viertal aan de praat over een theorie van de Noorse filosoof en psychiater Finn Skårderud. Die beweert dat we als mens met 0,5 promille te weinig geboren worden. Je leest het goed: te weinig. Een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed zou geestverruimend werken, creativiteit verhogen en onze problemen verminderen. Het viertal besluit op zelfonderzoek uit te gaan (handig excuus voor een ‘academisch verantwoord zuipfestijn’) en ja hoor: de mannen voelen zich al snel beter dan ooit. Ze lachen meer, zijn leuker en aantrekkelijker voor hun partners, worden helden in de klas en de resultaten van hun leerlingen vliegen omhoog. Dus waarom niet een paar slokjes extra?
Regisseur: Thomas Vinterberg
Hoofdrolspelers: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

• In de vestiging in Eibergen is op woensdag 16 november, om 19.30 uur, de film ‘The Green Knight’ te bekijken.
The Green Knight is een epische fantasy-avonturenfilm die gebaseerd is op de tijdloze legende van koning Arthur. In de film zien we hoe Sir Gawain (Patel), Arthurs roekeloze neef, op avontuur gaat om de mysterieuze Green Knight, een gigantische tegenstander met groene huid, tegen te gaan. Tijdens zijn reis krijgt Gawain te maken met geesten, reuzen, dieven en andere gevaarlijke figuren.
Regisseur: David Lowery
Hoofdrolspelers: Alicia Vikander, Joel Edgerton, Dev Patel, Barry Keoghan, Sean Harris, Sarita Choudhury, Ralph Ineson, Kate Dickie, Chris McHallem, Anthony Morris, Erin Kellyman, Donncha Crowley, Atheena Frizzell, Anaïs Rizzo

• Ruurlo is de laatste in de rij op vrijdag 25 november, om 20.00 uur, met de film ‘The Worst Person In The World’.
Julie wordt bijna dertig, maar weet nog altijd niet goed wat ze met haar leven wil. En dat in een samenleving waarin verwachtingspatronen met het klimmen van de jaren steeds vastomlijnder worden. Haar vrienden krijgen kinderen en lijken gelukkig. Julie heeft een stabiele relatie met de 45-jarige, succesvolle striptekenaar Aksel. Toch vraagt ze zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, stort ze zich in een nieuw avontuur, in de hoop antwoorden te vinden over de liefde en het leven.
Geestig, bitterzoet drama over de dertigersdilemma’s van de levenslustige millennial Julie die zich in een nieuwe relatie stort. Bekroond met de prijs voor beste actrice in Cannes.|Regisseur: Joachim Trier
Hoofdrolspelers: Renate Reinsve, Herbert Nordrum , Anders Danielsen Lie

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wil je het totale overzicht van alle films zien, dan kun je terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaarten voor de films zijn te koop op deze website. De toegangsprijs is
€ 6,00 en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven