Concert “MET Maria” in de Barockkirche in Zwillbrock

ZWILLBROCK – Op zondag 16 oktober om 16.30 uur zingt het koor Garden Rumours de mooiste Maria Liederen uit de geschiedenis van de klassieke kerkmuziek. Grote componisten als Mozart, Caccini, Desprez, Elgar en Gjeilo hebben prachtige koormuziek geschreven met een lofzang op Maria.
Het koor Garden Rumours, dat een breed repertoire kent, zingt bij dit concert deze kerkelijke muziek en kiest daarvoor één van de mooiste kerken in de regio, de Sint-Franciscuskerk in Zwillbrock, de Barockkirche.

Divers
De verschillende Maria liederen zijn zeer divers. Traditionele Ave Maria’s van Arcadelt en Mozart zijn door Elgar en Hovestad weer geheel anders en eigentijds gecomponeerd. Deze vaak troostrijke muziek wordt in deze Maria maand oktober door het koor, na 2 jaar pauzestand, uitgevoerd. Het koor bestaat al meer dan 35 jaar en staat onder leiding van Marcus Janssen. Kenmerkend voor deze groep van 20 dames en heren is het plezier in het samenzingen, zowel van vrolijke Middeleeuwse volksmuziek tot religieuze meesterwerken. Het koor wordt voor dit concert muzikaal begeleid door Silvia Verheij. De toegang is gratis.

Foto: Truus Kleinhesselink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven