Gratis uw verkeerskennis opfrissen?


BERKELLAND – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de gemeente Berkelland, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Berkelland. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Berkelland.

– 1e bijeenkomst: donderdag 3 november 2022 van 14.00 tot 16.00 uur
– 2e bijeenkomst: donderdag 10 november 2022 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Noaberhoes V.V. Lochuizen, Diepenheimseweg 32a in Neede
U wordt op beide dagen verwacht

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee.
VVN biedt u daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover ontvangt u na aanmelding.
“Ik twijfel niet aan mijn rijvaardigheid, maar op aanraden van mijn vrouw heb ik toch deelge-nomen aan de praktijkrit. Ik heb van de ritadviseur goede tips en adviezen gekregen over on-der andere mijn kijkgedrag en voertuigbeheersing. Ik voel me nu een stuk zekerder en veiliger achter het stuur.” Theo Rutgers (83 jaar).

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website of door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. VVN
Opfriscursus Berkelland. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.
Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven