Groei & Bloei dag op de Dr. Ariëns Daltonschool in Neede

 

NEEDE – Donderdag 13 oktober konden alle kinderen van de Dr. Ariëns Daltonschool genieten van de groei & bloei dag.

Anders
Dit jaar iets later dan anders, vanwege de kinderboekenweek. Deze week staat in het thema van Gi-Ga-Groen, dus dat paste goed bij elkaar. De activiteiten die we gedaan hebben waren weer heel divers. Natuurlijk gingen we naar de moestuin, waar we planten leerden kennen aan hun bladeren. We zijn creatief bezig geweest en ook muzikaal. We hebben de wijk opgeruimd en lekker bewogen op het plein. En we hebben pompoensoep en appelmoes gemaakt en deze hebben we later op de dag heerlijk opgegeten. Wat deze dag extra leuk maakt, dat er groepsdoorbroken wordt gewerkt. Deze dag hadden we een zestal groepen gemaakt van 18 kinderen. In die groepen zitten kinderen van groep 1 t/m 8 door elkaar.

Jaarlijks
De Groei & bloei dagen staan jaarlijks, meerdere keren, op het programma van onze school. Ze zijn gestart tijdens de renovatie van de wijk. Daarbij kreeg de wijk een eigen moestuin, waarin de school participeert. Deze dagen staat de natuur centraal. Allerlei thema’s worden hieraan gekoppeld. Denk daarbij aan: waar komt mijn eten vandaan, gezonde voeding en zorg voor de natuur. De wijkmoestuin is hierbij belangrijk voor de school, enthousiaste vrijwilligers helpen ons bij de activiteiten. Deze dagen bezorgen we ook altijd enkele bloemboeketten (uit de moestuin) bij bewoners in de wijk. Als steuntje in de rug of als blijk van waardering.

Uniek
Kinderen, ouders en leerkrachten zijn altijd erg enthousiast over de dagen. Dit is uniek en passend bij onze school. Daardoor hebben we enkele elementen uit deze dagen opgenomen in onze missie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven