Hobby groeit uit tot mini-bioscoop in Eibergen


EIBERGEN – De hobby van filmliefhebbers Henk Nijhof en Han Dieperink heeft geleid tot de komst van een heuse mini-bioscoop in Eibergen. De filmzaal in het dorpshuis biedt plaats aan 27 bezoekers en werd dinsdag officieel geopend voor publiek.

“Ik hou van films kijken en het leek me een geweldig leuk idee om dat hier in Berkelland een gevolg te geven”, vertelt intiatiefnemer Han Dieperink. “Ik draaide al een tijdje filmhuisjes in de buurt en Henk vroeg of ik mee wilde helpen om in Eibergen een professioneler filmhuis op te starten.” Samen hebben de intiatiefnemers geprobeerd om een professionele uitstraling te geven aan de filmzaal. “Ik heb al een mooi groot doek gezien”, vertelt Arne Hulshof, die dinsdagavond de eerste film voor publiek kwam bekijken in Eibergen. “En heerlijke stoelen, niet onbelangrijk.”

“Het is echt een mini-bioscoop, dus helemaal goed”, vindt bezoeker Ina Bats. “Dat het zo gegroeid is zoals het nu is, zo professioneel en zo mooi, dat had ik niet verwacht”, geeft de initiatiefnemer toe. “Maar we zijn er dolblij mee hoe het hier nu zichtbaar is.” De nieuwste aanwinst valt bij de inwoners in de smaak. “Er was wel behoefte aan”, denkt Hulshof. “We hebben wel filmhuizen in grote steden om ons heen, maar dan moet je wel een stuk rijden.”

Geen blockbusters

“Ik hoop dat hier de echte ‘filmhuis films’ te zien zijn”, vertelt Bats. Voor de blockbusters hoeven bezoekers niet naar de mini-bios in Eibergen te komen, maar Bats kan haar hart ophalen. “Het zijn films die meer gaan over een thema wat actueel is in de maatschappij”, legt Dieperink uit. “Het gaat niet om iets wat goed verkocht moet worden, maar meer iets wat discussies losmaakt.”

Door REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven