Informatieavond Herenboerderij Lankheet


BERKELLAND – Op de grens tussen de Achterhoek en Twente komt de mogelijkheid voor een Herenboerderij. Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij, in eigendom van ongeveer 200 huishoudens, de Herenboeren. Samen bepalen de leden van de coöperatie wat ze willen eten. Boeren met de natuur mee en eten wat het seizoen schaft, dat is het idee. De boerderij zal op het landgoed Lankheet komen.

Coöperatieve boerderij zoekt leden
De Herenboerderij zal goed bereikbaar zijn voor inwoners van Rekken, Eibergen, Neede, Rietmolen, de Hoeve, Haaksbergen en Hengevelde. Maar ook inwoners van Groenlo en Borculo en alle dorpen daartussen zijn meer dan welkom. Wil je meer weten? Op donderdag 27 oktober a.s. is er een informatieavond, om 19.30 uur aan de Lankheterweg 6 in Haaksbergen. De Herenboerderij zal in 2023 kunnen starten en daarom is de coöperatie nú op zoek naar leden. Mensen die willen weten waar hun eten vandaan komt en dichtbij genoeg wonen om hun eten wekelijks op te komen halen. Maar een Herenboerderij is meer dan een stuk land met gewassen en dieren. Het is een plek waar je op het land kunt werken, je nuttig kunt maken bij de uitgifte van het eten of juist achter de schermen. Het is een plek waar je even een kop koffie met anderen kunt drinken. Het is een plek om een praatje te maken of juist op een bankje weg te dromen. Het hoeft allemaal niet maar mag wel.

Starten
Er zijn inmiddels 14 Herenboerderijen actief in Nederland en op het Landgoed Lankheet kan de volgende starten. Lid worden van de coöperatie betekent een eenmalige inleg voor een gezin van ongeveer €2.000,- tot €2.500,- en een wekelijks bedrag per mond van ongeveer €11,- tot 14,-. Het zijn “ongeveer” bedragen want de effecten van de huidige inflatie moeten nog worden berekend voor 2023. Je kunt als vegetariër ook meedoen en ook als éénpersoonshuishouden. Dan zijn de bedragen lager. De initiatiefnemers vertellen je graag meer op 27 oktober a.s. om 19.30 uur, Lankheterweg 6 in Haaksbergen. Er zijn ook informatieavonden op 8 en 24 november, 13 en 19 december op dezelfde locatie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven