Informatieavond over rouw en verlies bij dementie in het Alzheimer Trefpunt


BERKELLAND – Het Alzheimer Trefpunt van Berkelland, voorheen het Alzheimer Café, organiseert op dinsdagavond 8 november weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand: Verlies bij dementie, rouw bij leven.

Afscheid
Wanneer de diagnose dementie is gesteld begint ook het proces van langzaam afscheid nemen bij leven. Dit proces kan jaren duren en soms ook sneller gaan. En hoewel er nog heel lang nog veel wél kan, is er toch altijd ook sprake van verlies en rouw om wat er niet meer kan en wat er niet meer is. Dit is een ingrijpend en emotioneel proces, zowel voor degene met dementie zelf als voor de naasten en andere betrokkenen.

Begeleider
Tijdens dit Alzheimer Trefpunt zal Esther Nijbroek, coach en begeleider bij rouw en verlies, onze gastspreker zijn. Zij zal deze avond beginnen met een korte informatieve inleiding. Daarna zal ze op een interactieve wijze vooral ruimte geven voor ervaringen en gesprekken rondom het thema verlies bij leven. U kunt uw verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Zowel mensen met dementie zelf als hun naasten zijn zeer van harte welkom.

Ontmoetingsplek
Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg.
De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen met een vorm van dementie zelf.

Wanneer: dinsdagavond 8 november
Aanvang: 19.30 uur. (Zaal open vanaf 19.00 uur)
Waar: D’n Aoverstep, activiteitencentrum De Meijer,
Hessenweg 2,
7161 WN Neede
Toegang: gratis
Website

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven