Jubileumconcert De Berkelzangers en Seniorenorkest De Achterhoek


BORCULO – Zondag 6 november wordt in het Muziekcentrum Borculo een uniek concert gegeven door De Berkelzangers en het Seniorenorkest De Achterhoek. Beide verenigingen vieren een  jubileum, De Berkelzangers 25 jaar (dit was in  2021 maar door corona geen activiteiten) en het Seniorenorkest De Achterhoek 30 jaar.

Eigen combo
De Berkelzangers is een mannenkoor met ongeveer 40 leden met een eigen Combo uit de gemeente Berkelland en omgeving. Het repertoire bestaat uit liederen uit zowel de hoek van Shanty, Egerländer, Caribbean, Pop en uiteraard ook Achterhoeks dialect. Veel zijn meezingers. Dirigent is vanaf de oprichting Lodewijk van Houwelingen.

Gehele Achterhoek
Seniorenorkest De Achterhoek bestaat uit ruim 45 muzikanten in de leeftijd van ca 50 tot 80 jaar uit de gehele Achterhoek. Het is een compleet Harmonie orkest waarbij alle geledingen goed zijn bezet. Het repertoire is net als bij het koor niet onder één noemer te vangen. Het optreden is zeer afwisselend door de verschillende muziekstijlen van klassiek, film tot pop waarbij een mars uiteraard niet zal ontbreken. De repetities worden elke donderdagmiddag gehouden in het Spieker in Eibergen. Dirigent is Willem Loff.

Mooie middag
Aan het eind van het programma zal er gezamenlijk worden opgetreden met bekende Nederlandstalige en Egerländer nummers. Een gezellige zaalindeling zal bijdragen aan een mooie middag. Aanvang is 14.30 uur, de zaal is open om 13.45 uur. Wie iets te vieren heeft trakteert: de entree is gratis.  Een vrijwillige gift zal op prijs gesteld worden.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven