Zaterdag spectaculaire vuurwerkshow in Eibergen


EIBERGEN – Op 28-29-30 oktober vindt het Halloweekend in Eibergen plaats. Komende zaterdag (29 okt) voor de laatste keer de XXL vuurwerkshow. Nog één keer zal Eibergen op een spectaculaire wijze verlicht worden.

Vuurwerk brengt mensen samen
In de organisatie van Halloweekend zit Thijs Luiken die opnieuw deze waanzinnige vuurwerkshow naar Eibergen wist te halen. Vorige jaar trokken ongeveer 15000 mensen in de stromende regen er op uit om naar het kleurrijke spektakel te kijken. Thijs werkt voor dit evenement samen met een internationaal team. Luuk Tulen, beter bekend als Vuurvent die een groot gevolg op Youtube heeft (42.3K). Een hele bekende naam met een goede reputatie in de wereld van het vuurwerk. Daarnaast werken internationale pyrotechnicians mee om het geheel tot een succes te brengen. Het Spaanse bedrijf Europlá is van de partij maar ook Dream Fireworks die het vuurwerk voor oa de nationale Erasmus show heeft verzorgd. “Vuurwerk brengt mensen samen. Schouder aan schouder staan mensen te genieten ongeacht hun afkomst, kleur of geaardheid. En dat deze show hier in de Achterhoek, Berkelland, plaatsvindt en het dus niet zoals vaak in het midden of westen van het land gebeurd, maakt mij trots,” aldus Thijs Luiken.

Crowdfunding en heel veel liefde
Waar de show vorige jaar het Halloween weekend afsloot is de vuurwerkshow nu op de zaterdagavond te bewonderen. Zowel volwassenen als kinderen kijken het hele jaar uit naar dit spectaculaire evenement en daarom wil de organisatie dat het voor iedereen toegankelijk is. De XXL vuurwerkshow wordt bekostigd door middel van een landelijke crowdfunding en VIP sponsoren. Daarnaast is het de passie voor vuurwerk die dit event mogelijk maakt. De vele vrijwilligers die hieraan meewerken is bewonderingswaardig. Lokale ondernemers Rens van All Inclusive Restaurant Grand Plaza, David van King Casino en Roy van Roy Levering Bestratingen staan dit jaar vooraan als vuurwerkliefhebbers. Ook zij dragen hun steentje bij om nog één keer deze show te mogen beleven in Eibergen.

Eibergen op de kaart
De show trekt vanuit heel Europa vele vuurwerkliefhebbers waardoor Berkelland op een unieke manier op de kaart wordt gezet. Een groot gedeelte van de hotels en B&B’s in de directe omgeving zijn inmiddels volgeboekt, omdat veel mensen graag willen genieten van het geweldige weekend in Eibergen. Logisch, want het is ook een heel weekend vol met activiteiten rondom Halloweekend. Vrijdag start het grandioze weekend met de jaarlijkse griezeltocht in het centrum van Eibergen. Voor de jeugd die de griezeltocht te kinderachtig vindt is er dit jaar een horrortocht op de Nieuwe Maat met aansluitend een Fright Night Teenage Party in de tent op de Brink. Op de zaterdag en zondag staat het Halloweekend in het teken van het najaar; warme kleuren en geuren, smaakvolle gerechten tijdens de ProefEet met ruim 10 horeca deelnemers uit Eibergen. De straten zijn gevuld met kramen van de najaarsmarkt en de winkels zijn open. Met overdag een muziekprogramma, en kindermiddag in de feesttent op de Brink.

Voorafgaand aan het vuurwerk kan je dus eerst het centrum in. De feestvierders duiken na de vuurwerkshow met vrienden de tent in, want daar draaien de DJ’s van radio 538 en is er een vet optreden van The PartySquad. Voor dit feest kan je vooraf tickets bestellen. Halloweekend valt onder de organisatie van stichting Eibergen Beweegt en de ondernemersvereniging Eibergen Onderneemt. Precies een jaar geleden sloegen zij de handen ineen tijdens de opening van het vernieuwde centrum, ook tijdens Halloweekend. Jaarlijks zullen we onze samenwerkingen vieren tijdens de ZondagMiddag Borrel. Dit jaar onder muzikale leiding van de Berkellandse muziekband KalibeR. De toegang is gratis. Wil je een tafel reserveren met speciale sponsor-privileges, dat kan! Alle info staat op de website www.griezelei.nl.

 

Feiten & vriendelijke verzoeken:
In verband met de verwachte drukte verzoeken wij jullie om ruim op tijd te komen. Maak er een leuke dag van en feest gezellig na de show op zaterdag met ons mee in de feesttent. Waar duizenden mensen van genieten zal het voor sommige mensen en dieren toch even lastig zijn. De show zal rond 20.00 uur beginnen. Houdt rekening met ongeveer tien minuten overlast. Mocht u dieren hebben die vuurwerk beangstigend vinden tref dan de benodigden voorzorgsmaatregelen zodat de dieren er ook geen hinder aan ondervinden.

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie.
Neem contact op met Thijs Luiken email: [email protected]

Door Stefanie Kruizinga

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven