Borculose Brenda Bee releast vrolijke kerstsong “De Kerstman met pensioen”


BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke track wordt ondersteund door een videoclip. Het is de eerste keer dat Brenda Bee zich heeft gewaagd aan een kerstnummer.

Brenda is een kerstliefhebber en droomde er stiekem altijd al van een kerstsong uit te brengen. Zelf zegt zij hier over: “Achter elk liedje dat ik schrijf, moet een bepaalde urgentie schuilgaan, iets dat ik zelf intens voel of meemaak, of onderwerpen uit het nieuws bijvoorbeeld. Het zoveelste ‘kerst zwijmel lied’ was niet direct een ambitie. Je zou dus bijna denken dat alarmerende berichten over de vergrijzing in ons land en de krapte op de arbeidsmarkt, onbewust, de urgentie hebben gevormd achter het ontstaan van deze verrassende kerstsong. De AOW-leeftijd mag dan wel blijven stijgen, de Kerstman lijkt het ondanks zijn grijzende slapen überhaupt niet rustiger aan te gaan doen. Maar wat gaat er gebeuren als de goede man er op een dag toch voor kiest zijn carrière aan de wilgen te hangen?! Wie gaat die vacature dan in hemelsnaam vervullen?” In de late zomer van 2022 leidden deze ietwat premature zorgen tot het ontstaan van ‘De Kerstman Met Pensioen’, een evengoed zeer vrolijke kersttrack. Een muzikale gedachtenreis over welke kenmerken een waardig opvolger van de markante weldoener zou moeten bezitten. Een ‘rendier rijbewijs’ bijvoorbeeld, of ‘goed tegen de kou kunnen’. ‘Een hoop poen’ zou ook helpen om de taken van de kerstman volwaardig te kunnen vervullen.

Solo concert
Het onderstreept het feit dat Brenda Bee haar inspiratie uit het dagelijks leven haalt en, vaak ook met een knipoog, schrijft over onderwerpen die ons allemaal raken. Dat wordt ook duidelijk tijdens haar solo live concerten die ze onder de titel “Ik Ren Dus Ik Ben” door het gehele land verzorgt. Tijdens deze tour, die nog loopt tot begin februari 2023, brengt ze achter haar piano en in het gezelschap van haar trouwe viervoeter Bailey, haar ontroerende, grappige en opzwepende Nederlandstalige liedjes over herkenbare onderwerpen als “(tinder) daten”, “te druk zijn”, “ongesteldheid”, “door je ex vervangen worden”, maar ook: “soms nog even kind willen zijn”, “ambitie en existentiële stress” en “laatbloeien”.

Videoclip
In de videoclip van “De Kerstman Met Pensioen” meldt een bont gezelschap zich op het kantoor van ‘Santa’s’ rechterhand om een gooi te doen naar de felbegeerde job. Het lijkt er dus op dat doorgang van het mooiste feest van het jaar voorlopig is veilig gesteld! De Kerstman Met Pensioen wordt gereleased via PVT Records en is verkrijgbaar op alle streamingplatformen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven