Carnavalsvereniging Maïspotters uit Voor-Beltrum viert 44-jarige bestaan met jubileumweekend


VOOR-BELTRUM – The Euro’s, Beatcrooks, de Polaman en Slagerij Wolters het is een greep uit de namen van artiesten die in het weekend van 12 en 13 november naar de grote maïskoele in Voor-Beltrum komen. In dat weekend viert de carnavalsvereniging Maïspotters haar 44-jarig bestaan. Met Michel Tuinte blikken we vooruit op dat weekend. Onze eerste vraag is natuurlijk wat nu het verschil is tussen de grote en de kleine maïskoele. “Nou dat kan ik simpel uitleggen. Als we feest houden in Café Halfweg dan noemen we dat de kleine maïskoele, wanneer we feesten in de tent dan noemen we dat de grote maïskoele.

Tuinte is trots op het 44-jarig bestaan van de vereniging. Ondanks dat Voor-Beltrum een relatief kleine buurtschap is tussen Groenlo en Beltrum is het verenigingsleven er springlevend. “We hebben vele verenigingen die allemaal samen komen bij ons eigen Café Halfweg. Niet alleen de Maïspotters houden hier hun activiteiten, maar ook de jaarlijkse kermis in Voor-Beltrum wordt in en om het café gevierd en we hebben zelfs een eigen voetbalvereniging”. Tuinte kijkt uit naar het jubileumweekend. “We hebben een heerlijk programma samengesteld. Voor de zondag hebben we alle omliggende carnavalsverenigingen uitgenodigd”.

Volle bak
Früshoppen op de zondagmorgen van het carnavalsweekend, de Maïspotters zijn er onlosmakelijk mee verbonden. “Vorig jaar, nog min of meer in de coronaperiode, ontvingen wij 1.400 bezoekers op de zondag. De tent was aan alle kanten open, maar we hadden grote stapels met aardappelkisten voor de tent gezet zodat het niet dwars door de tent waaide”. Legt Tuinte trots uit. Tijdens het jubileumweekend is de zondag ook weer een belangrijke dag. “Om 11 over 11 die ochtend wordt iedereen welkom geheten en zal er daarna een kleine buutreden zijn”.

Renovatie Café Halfweg
Na het carnavalseizoen zal residentie Café Halfweg een verbouwing ondergaan. “Het pand zal duurzaam worden gemaakt, maar de nostalgie zal behouden blijven”. Voor het zover is wordt er eerst flink gefeest, want 44-jaar is een mijlpaal waar je niet zomaar aan voorbij moet gaan. Via www.44jaarmaispotters.nl kun je kaarten a € 15,- per stuk kopen voor de zaterdagavond. Tevens lees je het volledige programma op deze website. Voor de zondag zijn geen kaarten nodig iedereen is vanaf 10.30 uur in de ochtend welkom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven