“De Bok is los” bokbierconcert in Beltrum


BELTRUM – Op zaterdagavond 19 november organiseert de Slingelandkapel Beltrum in samenwerking met de Berkelkapel uit Haarlo haar jaarlijks terugkerende bokbierconcert: “De bok is los”. Dit vind plaats in muziekgebouw Dacapo, Haarstraat 1a in Beltrum om 20 uur. De entree is € 5, – inclusief een kop koffie of thee. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Tiedverzet
Vele jaren achtereen verzorgde de Slingelandkapel op de laatste zaterdag in oktober (wanneer de klok een uur teruggezet werd) het bij vaste bezoekers bekende “tiedverzerconcert”. Deze vaste dag is vanwege de drukke verenigingsagenda losgelaten en heeft plaatsgemaakt voor een jaarlijks bokbierconcert, waarin met Böhmische/Egerlandermuziek wordt gevierd dat het herfstbokseizoen is geopend. De mooie muziek uit het Böhmische-Egerland, de muziekstijl waarmee Ernst Mosch zo bekend werd, wordt gebracht in de sfeer van een tot “Bierstube” omgetoverd Dacapo.
De samenwerking tussen de twee bovengenoemde kapellen voor het komende concert, kwam tot stand naar aanleiding van de viering van het 100 jarig jubileum dit jaar van de verenigingen De Eendracht uit Haarlo en Concordia uit Beltrum, waarvan beide kapellen afkomstig zijn.

Programma
Het programma zal op 19 november worden geopend door de Berkelkapel uit Haarlo. De kapel stond vele jaren onder leiding van Geert Sprick, maar sinds ruim een jaar heeft Daniëlle Elsinghorst het stokje van hem overgenomen. Kim en Erwin Wunnekink verzorgen de zang. De Slingelandkapel speelt na de pauze onder leiding van kapelmeester Ronin Loff, naast bekende Böhmische “evergreens” ook nieuwe stukken van een jongere generatie componisten van deze muziekstijl. Twee blaaskapellen, met elk hun eigen speelwijze, interpretatie en passie, laten horen en zien dat onder het genot van een bokbiertje, deze muziek garant staat voor een muzikale avond met “viel Spass und Gemütlichkeit”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven