De Revue Leef! in Eibergen zat vol hilariteit


EIBERGEN – Op zaterdagavond 12 november en zondagmiddag 13 november is de Revue Leef! uitgevoerd door gedreven amateurspelers, leden van Muziekvereniging Euphonia. Met Lars (Kjell Vogel) en Hendrik (Cor Fukkink) is het publiek door de tijd gereisd.

Toeter
Via de enorme toeter kon het tweetal terug naar de oorsprong. Door een gewoonte (foutje), alles op 0 zetten, kwamen ze bij Joseph (Henk Eekma) en Maria (Anita Markerink) uit die net trotse ouders waren geworden van Jesu, een wonder. Bij het kraam schudden werd het een drukte van jewelste, de herders kwamen nieuwsgierig kijken (Gea Hettinga, Guus Drostenborg, Jan Krooshof) en drie wiesen (Wilma Emsbroek, Bram Fukkink, Robert Harbers) uit het oosten. De laatste drie vonden het maar zo zo, een boek dat uit de lucht viel had veel meer hun aandacht. Bij een tweede poging lukte ‘t het duo om in het jaar 1897 terecht te komen en daar getuige te zijn van de oprichting van Euphonia. Zijdelings kwam het publiek te weten dat de kerkklok in Rekken maar twee keer in het uur slaat en de kerkklok van Eibergen vier keer per uur.

Vacature
In 1997 gaf vaandeldrager Frits er op 85-jarige leeftijd de brui aan, een vacature was het resultaat. In een intermezzo bezongen Cor en Kjell hun vriendschap met een tekst op het lied I did it my way. Ook in de toekomst reizen bleek mogelijk, zo maakten de twee de opname mee van de Slimste Mens waarin de voorzitter van Euphonia Willem Brons, Marijke Helwegen én Sinterklaas deelnamen. Tussen de bedrijven door vormde het ophalen van oud papier een rode draad. De eega’s Janny (Annet Ribbers) en Diny (José Seynaeve) van Lars en Hendrik wisten op slinkse manier ook de toeter te gebruiken en woonden een algemene leden vergadering in de toekomst bij. Hierin werden plannen gemaakt voor een uitstapje en na een uitgebreide stemronde waren alle leden het eens om naar de Gaayparade te gaan in Amsterdam. Uiteindelijk gaat het hele gezelschap in een vrolijke gele bus op stap onder leiding van een chauffeur met bepaalde voorkeuren en verrassende zangkwaliteiten.

Vieren
Na de boottocht door de Amsterdamse grachten zijn alle leden uitgelaten en vieren het leven. LEEF! De dank gaat uit naar scenarioschrijver Peter Zandee en de regisseur Alie ten Have. De spelers werden ondersteund door de souffleurs Ankie Droppers en Ria Elkink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven