Dubbel (muzikaal) genieten bij Excelsior Eibergen

EIBERGEN – Het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior nodigt alle liefhebbers van symfonische blaasmuziek uit voor een concert op zaterdagavond 26 november 2022 in theater ’t Spieker in Eibergen. Onder leiding van Egbert van Groningen brengen harmonieorkest Sint Jan Wierden en harmonieorkest Excelsior Eibergen een gevarieerd programma met harmoniemuziek ten gehore.

Sint Jan opent het concert en speelt onder andere het “Andante e Rondo Ungarese” van C.M. von Weber, waarin Suzanne van Berkum soleert op fagot. Suzanne (1991) heeft gestuurd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (bachelor) en het Conservatorium van Amsterdam (master). Suzanne is inmiddels een veelgevraagd remplaçant bij de Nederlandse professionele orkest en speelt in het Art Musica Orkest en verschillende kamermuziekensembles.

Na de pauze brengt Excelsior Eibergen onder meer Al Piemonte van Carlo Alberto Pizzini, welke deze Italiaanse streek op meeslepende wijze muzikaal beschrijft. Ook zet Excelsior haar tanden in Divertimento van Oliver Waespi, een technisch zeer uitdagend maar ook indrukwekkend stuk uit vier contrasterende delen.

Het concert begint om 20.00 en de entree bedraagt 5 euro waarbij het pauzedrankje is inbegrepen. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa maar kunnen ook vooraf worden gereserveerd door een mail te sturen naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven