Ellen Nauta nieuwe voorzitter van de P10


BERKELLAND – De leden van de P10 -het netwerk van 30 plattelandsgemeenten waaronder Berkelland- ontmoeten elkaar vandaag op de Wageningen Universiteit voor de jaarlijkse Wintersessie. Op deze inspirerende plek koos het Algemeen Bestuur haar nieuwe voorzitter: Ellen Nauta, burgemeester van Hof van Twente. Nauta neemt het stokje over van Harry Scholten, die waarnemend voorzitter is sinds het vertrek van burgemeester Ellen van Selm.

Ellen Nauta is sinds 2013 burgemeester van Hof van Twente. Als lid van het Europees Comité van de Regio’s en de VNG commissie Europa en Internationaal maakt Ellen zich hard om de stem van het platteland te laten horen in Europa. Nauta heeft een groot netwerk in Den Haag en Brussel die zij wil inzetten voor de belangen van de P10. Gecombineerd met haar verbindende en samenwerkingsgerichte stijl van werken luidt zij de volgende periode van de P10 in: “Dit is een gedroomde klus voor mij. We gaan samen nog sterker inzetten op de kracht van het platteland. Stad en platteland hebben elkaar hard nodig voor de grote transities op het gebied van klimaat, duurzaamheid en landbouw. Niet vanuit de tegenstelling, maar vanuit de complementariteit is de P10 een onderdeel van de oplossing.”

Op naar 2023
In januari spreekt het Algemeen Bestuur van de P10 over de strategische visie voor de periode 2023-2026. Daarin wordt de al bestaande Agenda Platteland in ieder geval opgenomen, met tien concrete punten die opgepakt moeten worden in het belang van heel Nederland: platteland én stad. Ellen Nauta licht toe: “Het platteland staat volop in de belangstelling. Er moet veel gebeuren en het is de kunst om focus te houden. Met een strategische visie bepalen we waar we wel en niet op inzetten. Duidelijk is dat het Nationaal Programma Landelijk Gebied onze volle belangstelling heeft. Ik kijk ernaar uit hier in mijn nieuwe rol mee aan de slag te gaan!”

Nieuw lid P10
Niet alleen de voorzitter start het nieuwe jaar, de P10 verwelkomt ook gemeente Dalfsen als nieuw lid van het netwerk. Met de toetreding van deze Overijsselse gemeente bestaat de P10 vanaf het nieuwe jaar uit 31 plattelandsgemeenten, verspreid over heel Nederland. Samen delen zij kennis en laten ze de stem van het platteland horen, in de Tweede Kamer en in Europa.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven