Gemeente koopt perceel Groenloseweg 44 in Ruurlo onder voorbehoud instemming gemeenteraad

BERKELLAND – De gemeente Berkelland heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van Groenloseweg 44 in Ruurlo voor de aankoop van het perceel. Op het perceel staan nu nog een woning en enkele bedrijfsgebouwen. Het ligt binnen het plangebied Leusinkbrink Zuid. De gemeente wil hier een gevarieerd aanbod van woningen voor verschillende doelgroepen realiseren. De koopovereenkomst met de eigenaren is gesloten onder het voorbehoud dat de gemeenteraad hiermee instemt en het benodigde krediet voor aankoop beschikbaar stelt.

De gronden hebben gedeeltelijk de bestemming ambachtelijke doeleinden en gedeeltelijk de bestemming agrarische doeleinden. Deze bestemmingen vormen een belemmering voor de ontwikkeling van woningen. Na de aankoop is de gemeente eigenaar van alle gronden in het plangebied Leusinkbrink Zuid.

Leusinkbrink
Plangebied Leusinkbrink wordt sinds 1998 fasegewijs ontwikkeld voor de nieuwbouw van woningen. Fase Zuid wordt aansluitend door de gemeente zelf ontwikkeld. Na aankoop van het perceel Groenloseweg 44 zal de gemeente starten met de voorbereidingen. De omwonenden van de locatie Groenloseweg 44 in Ruurlo zullen op de gebruikelijke wijze – als onderdeel van de ruimtelijke procedures – worden betrokken bij de gebiedsontwikkeling.

Wethouder Gerjan Teselink: “Alhoewel de beoogde ontwikkeling onderdeel uitmaakt van een traject dat al ruim 20 jaar geleden is gestart, komt de realisatie van woningbouw in plandeel Zuid na dit besluit een stapje dichterbij.”

Gemeenteraad beslist
De planning is dat de gemeenteraad hierover op 20 december 2022 een besluit neemt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven