Hoe snelle online transacties de e-commerce hebben veranderd


BERKELLAND – De wereld van E-commerce is in principe alles wat maar te maken heeft met het online bestellen van bepaalde producten en ook diensten. Waar we bij e-commerce natuurlijk vaak denken aan kleding en elektronische apparaten, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die hieronder vallen. E-commerce is vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken uit onze huidige tijd. Zo is het bestellen van kleding, eten en ook een nieuwe televisie of bank natuurlijk de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar hoe hebben de verschillende online betalingsmethodes hier eigenlijk aan bijgedragen?

 

Betalen middels iDeal
De bekendste betaalmethode die we allemaal kennen, is natuur iDeal. Hiermee wordt het geld direct van je rekening geschreven en staat het geld ook vaak direct op de rekening van de begunstigde. Waar je tot enkele jaren geleden het geld moest overschrijven en dus enkele dagen moest wachten op de verwerking ervan, is dit met iDeal dus niet meer het geval. Zo kun je bijvoorbeeld direct beginnen met spelen in een iDEAL casino op het moment dat je het geld hebt gestort. Dit geldt overigens ook voor de orderafhandeling van webshops. Wanneer je met iDeal hebt betaald, kan de bestelling direct worden verwerkt en hoef je niet eerst te wachten totdat de transactie helemaal is verwerkt.

 

Achteraf betalen
Deze betaalmethode is voor veel mensen net het laatste zetje in de rug om toch over te gaan tot het plaatsen van een order. Het grote voordeel hieraan is namelijk, dat je eerst rustig kunt kijken of je het iets vindt en wanneer het naar wens is, je pas hoeft te betalen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit vooral bij kleding en schoenen voor veel mensen ontzettend prettig is. Maar liefst 30 procent van alle aankopen die online wordt gedaan wordt gedaan door middel van achteraf betalen. Het is daarom dus ook niet zo heel gek dat webshops die deze methode niet aanbieden, potentiële klanten verliezen, omdat ze achteraf willen kunnen betalen.

 

Creditcard
Een betaalmethode die steeds meer aan populariteit wint, is het betalen met de creditcard. Het grote voordeel hieraan is namelijk, dat je maar liefst 180 dagen verzekerd bent tegen schade en diefstal en je rekening pas aan het einde van de maand hoeft te betalen. Wel is het zo dat winkeliers vaak een bepaalde fee rekenen wanneer er wordt betaald met creditcard omdat de creditcardmaatschappijen ook een extra fee rekenen.

Tot slot
Wanneer jij online gaat shoppen, is het vooral belangrijk te kijken naar hoe veilig en ook betrouwbaar een bepaalde webshop is. Vertrouw je het niet, kijk dan eerst of ze de methode achteraf betalen aanbieden. Doen ze dit niet, dan kun je jezelf afvragen of het verstandig is om met deze partij zaken te doen. Bieden ze wel de mogelijkheid tot het betalen met creditcard, dan is het aan te raden om hiervoor te gaan. Zo ben je namelijk ook verzekerd op het moment dat je pakketje niet wordt geleverd. Neem dus het zekere voor het onzekere en volg je gevoel. Twijfel je, doe het dan niet

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven