Klootschietcompetitiewedstrijden in Neede


NEEDE – Na de 6e competitiewedstrijd staat het 1e team van Zwolle (Groenlo) nog iets steviger op de 1e plaats in de 1e klasse. De voorsprong op vervolger Klein Dochteren (Lochem) werd weer iets groter op het parkoers in Neede. Eibergen vergrote de voorsprong op ’t Broek (Ruurlo) waardoor het nog steviger op de 3e plaats staat. Deze competitie werd gezamenlijk met de EKFN (Neede) georganiseerd. Vele AKF teams speelden tegen teams van de EKFN. Door een paar keer per seizoen samen te sporten wordt het klootschieten in de Achterhoek nog aantrekkelijker ervaren.

Needse berg
Zwolle 1 wist met een prima score van 54 schoten op het mooie parcours op de Needse berg de voorsprong te vergroten op achtervolger Klein Dochteren. Dit team scoorde 55 schoten en behaalde de 2e plaats. Het verschil in het tussenklassement is inmiddels 6 schoten halverwege de competitie. Eibergen haakte prima aan en met 56 schoten werden zij derde. ‘t Broek (Ruurlo) kwam wat gehavend aan de start. Door een blessure moest André Vruggink verstek laten gaan. Met een score van 59 schoten moesten de heren uit Ruurlo wat toegeven op de koplopers. Zwolle 2 werd het beste van de achtervolgers. Met 62 schoten werden zij 5e net voor ’t Broek 2 dat 63 schoten noteerde. Klein Dochteren 2 haakte goed aan met 64 schoten. Onderlingen 1 stelde iets teleur met 69 schoten en een 8e plaats. Respelhoek 1 bleef het 2e team van Respelhoek maar net voor met 73 schoten om 75 schoten.

Tweede klasse
Koploper Dijkhoek kreeg in de 2e klasse een tik te verwerken. Niet dat ze zelf slecht schoten maar omdat Zwolle 3 een topdag had. Dit team ging met 66 schoten duidelijk aan kop. Dijkhoek volgde op 6 schoten en noteerde 72 schoten en werd 2e. Heksenkring was matig op dreef maar verloor ondanks een score van 76 niet al te veel op de concurrentie. Over 14 dagen gaan de teams naar Exel waar vereniging de Mölle de gastheer zal zijn.

Foto: Klootschietvereniging Winterswijk

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven