Lichtjesavond in Eibergen


EIBERGEN – Stichting Lichtjesavonden organiseert al een aantal jaren, met hulp van veel vrijwilligers, Lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Eibergen. In de maand december zijn de dagen vaak kort en de avonden lang. Bovendien heerst bijna overal een sfeer van gezelligheid en saamhorigheid. Juist dan wordt het gemis van degenen die er niet meer zijn, nog intenser beleefd. “Wij willen daarom ook dit jaar graag even stilstaan bij degenen die we zo liefhadden, maar nu niet meer bij ons zijn”.
Begraafplaats
De lichtjesavond vindt plaats op zondag 11 december op de algemene begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Bij de ingang aan de achterzijde zal er aan de bezoekers een kaars worden uitgereikt. Om 19.00 uur zal er een korte bijeenkomst zijn met een gesproken woord en live muziek. Voor mensen die minder goed te been zijn, worden er stoelen klaar gezet. Na afloop kunnen nabestaanden een kaarsje naar het graf van hun overleden dierbaren brengen. Iedereen is op deze avond welkom. Ook nabestaanden van wie de dierbaren elders begraven of gecremeerd zijn. Zij kunnen hun kaarsje plaatsen in het daarvoor gemaakte Hart van Licht.

Ondanks dat de hoofdwegen op de begraafplaats door fakkels worden verlicht, wordt aangeraden om een zaklantaarn mee te nemen.
“Een beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, een storm of veel sneeuwval echter wel. Houdt u daarom de Facebookpagina van stichting Lichtjesavonden of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten”.

Voor meer informatie mailt u dan naar:
[email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven