Needse Joyce Nijboer opent deuren praktijk Holistische therapie & coaching


NEEDE – In januari gaat haar praktijk ‘Laat je energie weer stromen!’ officieel open, maar in de maanden december 2022 en januari 2023 heeft Joyce een leuke kennismakingsactie. Je kan namelijk al voor E35,- een heerlijke voetreflex massage, Access Bars of Reiki behandeling van 60 min bij haar boeken.

Je opent vanaf januari je eigen praktijk waar je Holistische therapie & coaching aanbiedt. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?
“Holisme betekent ‘geheel’ en is afgeleid van het Griekse woord Holos. Een holistische visie betekent dus dat je alles als één geheel ziet. Holisme gaat er vanuit dat je lichaam, gedachten, emoties, energie en spiritualiteit met elkaar zijn verbonden.”

Welke behandelingen bied jij aan?
“In mijn praktijk bied ik twee soorten behandelingen aan. De eerste behandeling is een holistisch consult. Tijdens zo’n consult probeer ik samen met de cliënt te kijken naar de oorzaak van de klacht; waar komt de klacht vandaan? Hier gaan we dan ook echt wat dieper op in. Het geeft mensen inzicht en bewustwording in het hoe en waarom. Daarnaast probeer ik mensen altijd inspiratie mee te geven zodat ze er thuis ook mee aan de slag kunnen. Daarnaast kunnen mensen ook bij mij terecht voor voetreflex massage, Access Bars en Reiki. Dit zijn allemaal energetische behandelingen die het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer activeren. Op mijn website: www.joycenijboer.nl ga ik hier dieper op in.”

Op 30 november geef je een Schumann Resonantie lezing. Wat is dat precies?
“De Schumann resonantie is de wetenschappelijke term voor de elektromagnetische trilling tussen de kern van de aarde en de buitenste laag van de ionosfeer op ongeveer 66 km. hoogte. Het is de frequentie, de hartslag en levensenergie van moeder aarde. Steeds meer mensen worden zich bewust van deze sterke helende energie en hoe ze zich hiermee kunnen verbinden. Je merkt het al als je een heerlijke boswandeling hebt gemaakt. Daar knap je van op: je voelt je vaak vrolijker en gelukkiger. Tijdens de presentatie vertel ik meer over wat de Schumann resonantie precies is en doen we aan het eind de Schumann oefening om ons te verbinden met deze levensenergie.”

Ik las dat je ook kinder & tiener Yoga geeft. Waarom is dat goed voor kinderen? Wat kunnen ze hiervan leren?
“Tijdens de lessen kinder & tieneryoga staat het bewust ervaren (voelen) van het lichaam centraal. Kinderen zitten in de huidige tijd heel veel in hun hoofd en er wordt van alles van ze verwacht. Ze hebben veel mogelijkheid tot afleiding in de vorm van gamen en mobiel gebruik. De lessen zijn gericht op: uit je hoofd en meer in je hart. Yoga heeft ook een heel positieve werking op het groepsproces. Daarom wil ik ook graag lessen aanbieden in het onderwijs, omdat het op zo veel vlakken bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van de kinderen.”

Wat is jouw achtergrond? Waarom heb je dit pad gekozen?
“Ik heb 18 jaar ervaring als leerkracht/mentor in het onderwijs. Eerst 5 jaar in het basisonderwijs en daarna in het praktijkonderwijs. In 2017 merkte ik bij mijzelf dat ik aan het overleven was en dat heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan kijken naar de dingen in het leven. Toen is yoga ook op mijn pad gekomen. De eerste lessen op de yogamat bij Cindy Woesthuis heb ik als magisch ervaren. Omdat ik hier meer over wilde weten heb ik me ingeschreven voor een opleiding voor holistische kinderyoga en daarna de tieneryoga opleiding en nog meer aanvullende cursussen gevolgd bij Helen Purperhart. Drie jaar heb ik wekelijks kinder- en tieneryogalessen gegeven bij Cindy in haar yogastudio in Neede. Ook heb ik af en toe workshops gegeven op scholen. In diezelfde periode ben ik ook gestart met de opleiding voor holistisch therapeut bij ZOMA opleidingen van Marjolein Berendsen in Westervoort en afgerond in juni 2020. Dit was een echte eye- opener en het voelde als een soort van thuiskomen bij mijzelf. Ik ontdekte hier o.a. hoe ik mijn hoog sensitiviteit in kan zetten als kracht. Een prachtige opleiding die ik iedereen die bewust op zoek is naar meer diepgang en bewustwording in het leven kan aanraden! Toen we in dat jaar te maken kregen met Corona, vond ik het dan ook heel vreemd dat er van hogerhand niet ingezet werd op een meer holistische levensstijl: gezonde voeding, meer bewegen, meer verbinden met elkaar en de natuur in. Ik ben me toen nog meer gaan verdiepen en op internet op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Daar kwam ik Anton Teuben tegen, van het Schumann instituut. Ik heb interviews van hem geluisterd en zo kwam ik er achter dat hij hier ook cursussen in gaf. Ik heb toen de Schumann cursus bij hem gevolgd en afgelopen jaar ook de trainerscursus bij hem gedaan.”

Wat is je missie, of wat hoop je bij te kunnen dragen aan de huidige maatschappij?
“Door dit pad van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling merk ik dat ik de behoefte voel om bij te dragen aan een mooiere wereld. Vaak houden we onszelf klein en durven we niet te gaan staan voor onszelf. Daar kan ik echt wel over meepraten en nog voel ik soms wel die onzekerheid. Zeker nu doe ik heel veel dingen die echt buiten mijn comfort zone liggen. Ik houd er helemaal niet van om zichtbaar te zijn; liever werk ik op de achtergrond. Maar dat kan niet altijd. Ik heb wel gemerkt, dat als je dingen wilt veranderen, je niet door kunt gaan met wat je altijd al deed. Dan krijg je ook wat je altijd al kreeg. Je zult zelf in actie moeten komen en daar hoort ook bij dat je jezelf presenteert en kwetsbaar opstelt. Dit vraagt moed en lef; vallen en weer opstaan. En soms krijg je een duwtje van het Universum om een ander pad te gaan bewandelen. Alles wat ik doe heeft te maken met energie. Vandaar ook de naam van mijn praktijk: Laat je energie weer stromen!”

De Schumann Resonantie lezing vindt plaats op 30 november 2022 bij De Kronenkamp in Neede
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: € 10,00 inclusief koffie of thee.
Vooraf opgeven: telefonisch/app of via mail

Voor meer informatie:
www.joycenijboer.nl
[email protected]
06-23743138

Door Stefanie Kruizinga

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven