Nieuwe kans voor bouwwensen in Berkelland


BERKELLAND – Heeft u na 2010 te maken gehad met een ingetrokken omgevingsvergunning of is een woningbouwmogelijkheid niet meer teruggekomen bij de actualisatie? En heeft u op dit moment nog steeds een bouwwens? Dan nodigt de gemeente Berkelland u uit om uw plan te laten toetsen. Dit kunt u doen door het aan te melden via nieuw woningbouwinitiatief. Aan de hand van de geldende beleidskaders weegt de gemeente 3 keer per jaar nieuwe wooninitiatieven af. De eerstvolgende ronde sluit op 1 februari 2023.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 november is een motie aangenomen. Daarin wordt het college opgeroepen om particuliere ongebruikte omgevingsvergunningen die na 2010 ingetrokken zijn en woningbouwmogelijkheden die bij de actualisatie niet meer zijn teruggekomen, op verzoek opnieuw te beoordelen. De reden hiervoor is dat de woningbehoefte ten opzichte van een jaar of 10 geleden is veranderd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven