Wederom sterk optreden Eibergen in klootschietcompetitie


BERKELLAND – Zaterdag 12 november werd op het parkoers van KV Warnsveld de 5e AKF competitiewedstrijd verschoten. Het parkoers was net als vorig jaar met de start op de Gazoorweg. Zwolle moest ook deze editie haar meerdere erkennen in de mannen van Klein Dochteren en ziet deze concurrent dichterbij komen. KV Dijkhoek was deze editie niet aanwezig. Door een sterfgeval in de vereniging lieten zij verstek laten gaan.

Eerste
Eibergen mocht, samen met Respelhoek, als eerste vertrekken. Het goede resultaat van vorige maal kon door Eibergen worden doorgezet. Zij kwamen met 53 schoten en als 2e over de finish. Directe tegenstander Respelhoek deed het minder goed en had 60 schoten nodig. Dit resulteerde in een 8e plaats. ’t Broek (Ruurlo) kwam met wat blessureleed aan de start. Ondanks dat wisten de heren uit Ruurlo toch nog deze editie met 56 schoten af te ronden. Goed voor de 4e plaats. Directe tegenstander Klein Dochteren 2 werd met 61 schoten negende. Koploper Zwolle (Groenlo) trad aan tegen Onderlingen (Haarlo). Zwolle was duidelijk een maatje te groot voor de mannen uit Haarlo. Toch wist de koploper niet deze 5e competitie op hun naam te schrijven. 53 schoten was goed voor de derde plaats. Onderlingen noteerde 59 schoten en een 7e plaats. Klein Dochteren, de winnaar van de vorige wedstrijd, was ook ditmaal goed op dreef. Tegenstander ’t Broek 2 probeerde aansluiting te houden met de mannen uit Lochem. Dit lukte niet helemaal maar het mixteam uit Ruurlo deed het met 57 schoten en een 6e plaats zeer verdienstelijk. Klein Dochteren noteerde de beste score van de dag door met 51 schoten deze editie van de AKF competitie winnend af te sluiten. Het verschil met koploper Zwolle is teruggelopen tot maar 5 schoten.

Tweede klasse
In de tweede klasse had Heksenkring 66 schoten nodig. Goed voor de (voorlopige) 5e plaats. Opvallend was de 2e plaats van ’t Broek 3. Dit mixteam wist met 59 schoten de (voorlopige) 2e plaats te bemachtigen achter winnaar Eibergen 2 dat deze ronde met 54 schoten een score liet noteren waar menig team uit de eerste klasse jaloers op was. De volgende competitie zal op 26 november gezamenlijk met de Needse verenigingen georganiseerd worden.

Foto’s KV Respelhoek

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven