Week van de Pleegzorg van start gegaan


BERKELLAND – Woensdag is de landelijke Week van de Pleegzorg van start gegaan. Met deze week proberen we samen met pleegzorgorganisaties aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is dat niet zo gewoon. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Door uiteenlopende redenen. Voor die kinderen zoeken we pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Soms voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd.

Pleegouders zijn hard nodig
Ook in de Achterhoek. Voor kinderen van verschillende leeftijden en in verschillende vormen van pleegzorg. Ook weekend- en vakantiepleegouders zijn hard nodig. Wilt u uw hart en huis openstellen voor deze kinderen? Word dan pleegouder. Ga naar de website openjewereld.nu voor meer informatie over de verschillende vormen van pleegzorg en doe de test. Of kijk op www.ikwilpleegouderworden.nl en bezoek een informatieavond bij u in de buurt.

Pleegouders in Berkelland: bedankt dat u er bent!
Met uw hulp kunnen kinderen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is, zo thuis mogelijk opgroeien. En maakt u écht het verschil in het leven en de toekomst van deze kinderen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven