Broer en zus Zieverink uit Ruurlo goed van start in NKB Championstour straat

RUURLO – Zaterdagmorgen 3 december stonden de klootschiettoppers uit Nederland al vroeg klaar voor de 1e Championstour wedstrijddag onderdeel straat. Met temperaturen rond het vriespunt en een gure wind, niet de meest ideale omstandigheden voor een topprestatie.

Kernploeg
De locatie was de Geesterenseveldweg in Geesteren (Ov). Tijdens 2 omlopen van 1000 meter wordt bepaald wie de beste is en met de beste score naar huis gaat. Inzet is een plek in de kernploeg die tzt recht geeft op het EK 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse klootschietersbond(NKB).

Wisselend
De 1e van 3 wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio. Bij de heren zijn naast Patrick, een tweetal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake en Ramon Halleriet, beiden van KV Zwolle (Groenlo). In de 1e omloop ging het goed met een 9e plaats (8 schoten 30 m.) voor Ramon, een 2e plaats (7 schoten 75 m.) voor Jurgen en een 1e plaats (7 schoten 126 m.) voor Patrick. De tweede omloop was minder voor de Achterhoekers. Jurgen een 20e plaats (10 schoten 118 m.) en Ramon 15e (9 schoten 21 m.) vielen tegen. Uitzondering was Patrick die met wederom 7 schoten, maar nu met 32 m. een fraaie 3e plaats behaalde. In het tussenklassement staat Patrick met 28 punten aan kop.

Dames
Bij de dames zijn er naast Suzan geen dames uit de Achterhoek die zich geplaatst hebben voor de eindronden. Suzan was lekker op dreef. In de eerste omloop had zij 9 schoten en 77 meter welke goed was voor de 2e plaats. De tweede omloop ging wat minder, maar met 10 schoten en 70 meter wist zij de derde plaats te bemachtigen. In het tussenklassement staat Suzan op een gedeelde 2e plaats achter Europees kampioen Silke Tulk, welke beide omlopen met 8 schoten voor zich wist op te eisen.

Jeugd
Zowel bij de jongens als de meisjes zijn er helaas geen afgevaardigden uit de Achterhoek. De 2e wedstrijddag zal op 17 december 2022 in Lochem (bij KV klein Dochteren) georganiseerd worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven