Feestelijke viering hoogste punt van nieuwbouw Basisschool IKC Het Simmelink in Eibergen


EIBERGEN – Maandag 19 december a.s. is het zo ver! Dan vindt de feestelijke viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van IKC Het Simmelink in Eibergen plaats. Dit heugelijke feit wordt samen met de leerlingen, ouders, medewerkers, bouwvakkers, gemeente en de scholenkoepel Delta Scholengroep gevierd. Wethouder Hans van der Noordt, bestuurder Peter Dooijeweerd van Delta Scholengroep en een leerling van het Integraal Kind Centrum zullen samen het hoogste punt symboliseren met het plaatsen van de vlaggen op de top.

Duurzaam
Het nieuwe gebouw komt op de huidige plek van de oude Julianaschool en wordt in verband met duurzaamheid en energieverbruik compact gebouwd. Het nieuwe IKC bestaat dan ook uit twee lagen. Hierdoor is er veel ruimte voor groen rondom het gebouw om te spelen. Met de komst van de nieuwe IKC in de wijk Het Simmelink wordt voldaan aan het gemeentelijk beleid van drie vitale IKC’s in Eibergen.

Samenwerking
In het verleden stonden op deze plek drie scholen en een gymzaal. In het nieuwe gebouw komt één school met gymzaal: IKC het Simmelink. Ook biedt het gebouw ruimte aan kinderdagopvang, voorschoolse- en buitenschoolse opvang door Humankind. Er wordt nauw samengewerkt, waardoor er een doorlopende leerlijn voor de kinderen is. De gebruikers blijven tijdelijk op de huidige locatie in het huidige Simmelink totdat de nieuwbouw gereed is en er verhuisd kan worden. Dat is gepland in de zomer van 2023.

Een plek voor de buurt
Het nieuwe IKC is niet alleen voor de kinderen, ook voor buurtbewoners. De gymzaal kan gebruikt worden door verenigingen en is zo gemaakt dat deze apart toegankelijk is. In het schoolgebouw is ruimte die door de buurt gebruikt kan worden. Een compleet en multifunctioneel gebouw.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven