Femke (13) uit Neede, De Groene Verbinding en HelemaalGroen


NEEDE – Femke Grooters (13) uit Neede is ambassadrice voor HelemaalGroen. Op uitnodiging van De Groene Verbinding uit Ruurlo gaf ze aan volwassenen op zaterdag 26 november een leuke en boeiende presentatie over HelemaalGroen. Ze sloot deze af met een quiz over de afbraaksnelheid van de verschillende soorten zwerfvuil in de natuur. Dat leverde leerzame inzichten op bij de aanwezigen. Naast positieve reacties over Femke kwamen er ook nieuwe aanmeldingen binnen voor deelname aan HelemaalGroen.

Hoe het werkt
HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken. Activeer de app wanneer je begint met een zwerfvuilactie. De afgelegde route wordt als een groen lijntje zichtbaar op de kaart. Na een maand verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na opnieuw lopen van dezelfde route kleurt die weer groen. Door de nu ruim 11.200 deelnemers wordt de kaart van Nederland steeds groener. Het is prettig om je route te zien, die van deelnemers uit de eigen omgeving en uit de rest van het land. In 2022 zijn al 205.000 kilometers geregistreerd ontdaan van zwerfvuil in Nederland. Na ruim drie jaar is duidelijk dat dit door Jaap de Boer (Geesteren) gestarte burgerinitiatief breed wordt gedragen. Het leuke aan het initiatief is dat iedereen mee kan doen; jong, oud, lopend, fietsend of in een scootmobiel.

Berkelland
In de gemeente Berkelland gebruikt 1% van alle inwoners (495) de app en is al 20.000 km geregistreerd opgeschoond. Doe jij ook mee? Samen kleuren we Nederland groen en alle beetjes helpen. Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven