Jeroen Bos (43) uit Eibergen en HelemaalGroen

BERKELLAND – Jeroen Bos (43) woont met zijn vrouw Connie en Yurre (10) en Daan (10) op ’t Simmelink in Eibergen. Hij werkt als QHSE manager voor alle 9 vestigingen van Meilink, met Borculo als standplaats. Dagelijks is hij bezig met zaken die te maken hebben met kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Meilink heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en is sponsorvan HelemaalGroen.

Energiecoach
Naast
zijn werk is Jeroen energiecoach én zwerfvuilraper.  Zwerfvuilrapen doet hij met het hele gezin en met de App HelemaalGroen houdt hij bij waar ze gelopen hebben. Naast een direct voldaan gevoel vindt hij het lekker om buiten fysiek bezig te zijn en iets goeds te doen voor de maatschappij en de leefomgeving. Hij vindt dat er veel teveel zwerfvuil is en voorkomt graag dat dit verder zwerft en bijvoorbeeld in de waterkringloop terecht komt. Een schone toekomst is de droom van het gezin Bos, de beide zonen zijn fanatiek alsWWF Ranger en snappen niet dat er zoveel wordt weggegooid. De gemeente Berkelland levert vlot alle materialen die een zwerfvuilraper nodig heeft.

Jeroen zou graag zien dat elke supermarkt iedere dag even de eigen omgeving opschoont, dat zorgt al snel voor de helftminder afval op straat. Verder wenst hij dat iedereen een eigen boodschappentas meeneemt en niks op straat gooit. Reikhalzend kijkt hij uit naar het statiegeld op blikjes.

Wat is HelemaalGroen
Voor wie dit nog niet weet, HelemaalGroen is een burgerinitiatief dat drie jaar geleden is gestart door Jaap de Boer uit Geesteren. Het aantal deelnemers is gegroeid van 7 naar nu  11.350 door het hele land. HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzetzichtbaar te maken. Activeer de app  (app.helemaalgroen.nl) wanneer je begint met een zwerfvuilactie. De afgelegde route wordt als een groen lijntje zichtbaar op de kaart. Na een maand verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na opnieuw lopen van dezelfde route kleurt die weer groen. Door het huidige aantal deelnemers wordt de kaart van Nederland steeds groener. Het is handig om je route te kunnen zien, die van deelnemers uit de eigen omgeving en de rest van het land. (www.helemaalgroen.nl).

 

In 2022 is nu al 215.000 kilometer geregistreerd ontdaan van zwerfvuil in Nederland. Het leuke is dat iedereen mee kan doen; jong, oud, lopend, fietsend of in een scootmobiel. HelemaalGroen is een ANBI Stichting en de Gemeente Berkelland is Partner, net als zeven andere gemeentes in ons land. Berkelland telt 500 vrijwilligers  bij HelemaalGroen, dat is meer dan 1% van alle inwoners en daardoor uniek. Dankzij hen is Berkelland de meest opgeruimde gemeente van ons land en dit jaar is er alweer 22.000 km geregistreerd schoongemaakt. Doe jij ook mee?  Samen kleuren we Nederland groen en alle beetjes helpen.

 

Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven