Kerstdorp Gelster: ervaar het kerstgevoel in Gelselaar

GELSELAAR – Kerstliefhebbers opgelet! Ben jij fan van alles wat met kerst te maken heeft en houd je daarnaast wel van knusse winterse gezelligheid? Kom dan op zaterdag 17 december 2022 tussen 16.00 en 21.00 uur naar Gelselaar en ervaar Kerstdorp Gelster rondom de pittoreske Dorpsstraat. Midden tussen de karakteristieke boerderijen organiseert Gelselaars Belang voor het eerst dit sfeervolle evenement – vorig jaar ging het vanwege corona niet door.

Het mooie dorp is geheel in kerstsfeer gehuld en omgetoverd tot een sfeervol kerstdorp. Gelselaar heeft veel kerstactiviteiten voor je in petto. Wat dacht je van een kerstmarkt, een verlichte kersttaferelenwandeling, het dolkomische toneelstuk Kroamschudd’n in Mariaparochie en optredens van lokale muziekverenigingen?


Voor elk wat wils op de kerstmarkt
Op 17 december worden op de kerstmarkt in het centrum van Gelselaar zo’n 30 kramen goed gevuld door lokale ondernemers. Van handgemaakte houten lampen tot Achterhoekse wijnen en van wol van Alpaca’s tot kleurrijke kerstdecoratie. Maar ook Italiaanse producten, woon- en tuindecoratie, keramiek, schapenvachten, brocante, sieraden, allerlei lekkernijen en nog veel meer verrassends. Muziekvereniging Excelsior verkoopt vanuit Dorpshoes Gelster tweedehands speelgoed en boeken. Trek gekregen? Wandel naar het gezellige café Florijn voor een glühwein of warme snack, met zorg bereid door kokkin Rita Bakker. Of verzorg je innerlijke mens bij een van de andere eet- en drankkramen. Toneelvereniging De Eendracht voert die dag het toneelstuk Kroamschudd’n in Mariaparochie meerdere keren op. Dit dolkomische stuk is geschreven door Herman Finkers en is als het ware een ‘levende kerststal’. Daarnaast zijn er optredens van popkoor SoSjaal en van andere lokale verenigingen. De kerstmarkt belooft dus een echte happening te worden!

Wensboom
In de aanloop naar kerst denken we vaak aan onze dierbaren. Misschien ken jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Doe dan een wens en wie weet gaat deze in vervulling. Onze prachtig versierde wensboom staat in de weide tegenover Dorpshoes Gelster. Koop hier op zaterdag 17 december tijdens de kerstmarkt een wensbal voor 2 euro en doe een wens voor een dierbare. Een aantal wensen laten we in vervulling gaan. Wie weet die van jou wel!

Op 10 december opening kerstdorp
Bij de wensboom tegenover het Dorpshoes wordt Kerstdorp Gelster rond 19.30 uur geopend. Daarna brengt een regionaal projectkoor en -ensemble onder leiding van Lotte Sieverink ons alvast in kerststemming in de Waterstaatskerk (vol=vol).
Vanaf dat moment is het dorp in kerstsfeer verlicht en kun je een bijzondere verlichte kersttaferelenwandeling doen. Op diverse plekken in Gelselaar hebben inwoners in hun tuin, oprit of voor het raam kersttaferelen gemaakt. Ze zijn verlicht, zodat je ze ook ’s avonds kunt bekijken – en dat is eigenlijk nog veel mooier. De plattegrond met de kersttaferelen kun je vanaf 10 december downloaden op de site www.kerstdorpgelster.nl of op Instagram (@kerstdorpgelster). Je wandelt dan van kersttafereel naar kersttafereel in de kern van Gelselaar. Dat kan tot en met 30 december. Daarnaast kun je in de schuur van de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat op Adventszondagen een kerststallenexpositie van Stichting Bie Winkels bekijken.

Waarom Kerstdorp Gelster?
Leefbaarheid is een belangrijk onderwerp in Gelselaar. Natuurlijk, Gelselaar is pittoresk en dus toeristisch in trek. Het dorp is niet voor niets sinds 2013 aangewezen als beschermd dorpsgezicht door de provincie Gelderland. Maar de goede leefbaarheid is werkelijk het kloppend hart van het dorp. Het idee voor Kerstdorp Gelster is midden in de coronapandemie ontstaan. Juist die vanzelfsprekendheid van elkaar ontmoeten moest iedereen toen missen en dat viel zwaar. Daarom wil Gelselaar van Kerstdorp Gelster een fantastisch evenement maken: een mooie samenwerking tussen inwoners, verenigingen en ondernemers in Gelselaar.

Dus ben jij klaar voor kerst 2022? Noteer zaterdag 17 december alvast in je agenda en kom Kerstdorp Gelster samen met je geliefden ervaren. De poorten van Kerstdorp Gelster openen om 16.00 uur en de feestelijke gezelligheid duurt tot circa 21.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven