Kerstzang in Gelselaar

BERKELLAND – In de decembermaand kijkt iedereen richting de Kerstdagen. Zo ook De nieuwe Rank, met een vestiging in hartje Borculo, maar ook aanwezig in de omliggende kerkdorpen. Op 11 december organiseert zij een ochtend waar samen Kerstliederen worden gezongen onder leiding van de Rank Band en een Kerstverhaal wordt verteld voor jong en oud.

 

Door onze verslaggever

Kerst in de kerk gaat over de geboorte van Jezus, maar Kerst in de kern is het verhaal van liefde voor de mens, door de geboorte van dit kindje. Het wonder van de geboorte, zoals menig inwoner dat heeft mogen meemaken, staat centraal bij Kerst: de geboorte van een wonderlijk kind.

 

Hoor de eng’len
‘Wie luistert, weet meer’ is de slogan van een radiozender. “Maar wie luistert hoort ook veel meer,” vertelt Leander Grooten, verbonden aan De nieuwe Rank als pionier, “het is de kern van het pionieren: luisteren naar de ander en met elkaar zoeken naar behoefte en uiting.” In het Kerstverhaal waren het de engelen die de herders toezongen. Die luisterden en volgden de aanwijzingen van de engelen op. “Ze kozen ervoor de kudde alleen te laten, omdat de stem die ze hoorden te krachtig was om te negeren.”

Komt tezamen
Het doel van De nieuwe Rank is om de mensen bij elkaar te brengen op 11 december en samen te zingen. “Samen zijn en samen zingen verbroedert, dat zie je op het WK in de stadions bij voetbalfans, maar ook in een kerkgebouw.” In Gelselaar wordt in het waterstaatskerkje midden in het dorp om 10:00 uur het gezang geopend. We gebruiken daarvoor onze vaste muzikanten en zangers die al druk aan het repeteren zijn.” Grooten hoopt op een volle kerk om naar Kerst ‘toe te zingen’. “Maar eerst is er ook koffie, om de keel wat te smeren en het onderlinge contact te maken.”

Verhalen
Op 11 december is de Waterstaatskerk geopend vanaf 9:30 uur met koffie en thee om daarna een uur met elkaar te vullen waar muziek en Kerstverhalen centraal staan. “Hoevaak je het Kerstverhaal ook leest, het blijft een wonderlijk en boeiend verhaal. Het bindt kinderen en volwassenen en is voor iedereen een verhaal van hoop en geluk. Is dat niet wat we juist nu heel erg nodig hebben?” Besluit Grooten.

11 december, 9:30-11:00 uur

Waterstaatskerkje, Gelselaar

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven