Kwiek in Ruurlo


RUURLO – Een buitenruimte die uitnodigt om te bewegen en ontmoeten, voor meer levendigheid in de wijk ‘Het Loo’ in Ruurlo, dat was het idee van de werkgroep van het lokale Sportakkoord. De werkgroep, bestaande uit medewerkers van Sius, Zozijn, Welzijn Voormekaar en Sport Federatie Berkelland, is op zoek gegaan naar een passende en haalbare vorm om dit te kunnen realiseren. De keuze is gevallen op ‘De Kwiek Beweegroute’.

Route
Kwiek is een wandel- en beweegroute die gebruik maakt van het bestaande straatmeubilair in de wijk. Er zijn weinig aanpassingen en toevoegingen nodig om er een uitnodigende beweegroute van te maken. Op de route van ongeveer 1,5 kilometer zijn verschillende oefeningen om balans, kracht en het uithoudingsvermogen te trainen. De route ligt er nog niet, afgelopen donderdag 8 december is daarvoor wel een belangrijke eerste stap gezet. Een groep van 8 vertegenwoordigers van betrokken partijen en inwoners zijn de wijk in getrokken om de route en de oefeningen vast te leggen. Strategische punten zijn meegenomen in de route, zodat het aantrekkelijk wordt voor heel Ruurlo. Zo is er voor gekozen het startpunt te laten grenzen aan het Kerkplein en komt de route langs verschillende woonlocaties van senioren. De route zal in het voorjaar (april/mei) gelegd worden, dan volgt ook de grote opening.

Profijt
De route is van iedereen, we hopen dat veel inwoners er profijt van hebben. Je kunt de route alleen lopen, met zijn tweeën of in groepsverband. Het is ook leuk te gebruiken tijdens een wandeling of als warming-up voor het sporten. De route en een deel van de oefeningen zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel. De komende maanden gaat de werkgroep aan de slag om de route en de mogelijkheden hiervan op de kaart te zetten in Ruurlo. U zult er vast nog veel over lezen! De Kwiek Beweegroute Ruurlo wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefkrachtbudget van Menzis en het Sportakkoord Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven