LED verlichting op sportpark ‘de Sonders’ in Beltrum

BELTRUM – Heel veel mensen hebben het mogelijk al gezien, maar zoals al eerder aangekondigd, is afgelopen week de verlichting op sportpark ‘de Sonders’ in Beltrum vervangen door LED-verlichting.

Subsidie
Met behulp van gemeente Berkelland in de vorm van een subsidie heeft de beheersstichting SAVV een goede duurzame investering kunnen realiseren. Op totaal drie velden zijn in totaal tweeëntwintig armaturen vervangen. “Een welkome investering, helemaal in de huidige tijd van hoge energieprijzen. Je zou kunnen zeggen dat we hier (bijna) net op tijd mee zijn, voor we veel gaan trainen in de donkere maanden. Naast het vervangen van de armaturen zijn ook de aansluitingen aangepast, wat leidt tot besparingen in de kosten voor het vast recht. Vooral de vrijwilligers van ‘de Ondergrondse’ hebben hier goed werk verricht met de graafwerkzaamheden”. Zegt pr-man Marco Heutinck.

Besparen
Met deze investering hopen SAVV en de gebruikers van sportpark ‘de Sonders’ veel te kunnen besparen. Belangrijkste gebruikers zijn natuurlijk voetbalvereniging vv VIOS B. en Stichting Survivalrun Beltrum. “Aan trainers en gebruikers daarom ook de oproep om mee te denken in de mogelijkheden tot energiebesparing. Hierbij te denken aan het op tijd uitschakelen van de lampen. Indien mogelijk op één veld trainen zodat niet op twee velden lampen worden ingeschakeld”.

Zo hoorden wij laatst iemand zeggen: “Thuus zet wej de kachel en lampen ok allemoal ok iets minder an, loaw dat dan hier ook doen”, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Aldus Heutinck. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven