Politieke Avond op 6 december


BERKELLAND – Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politieke sessies gehouden over uiteenlopende onderwerpen en aansluitend is de raadsvergadering waarin de gemeenteraad besluiten neemt. Alle vergaderingen zijn openbaar, u bent van harte welkom op de publieke tribune.

Bestuursrapportage Fijnder
Van 19.30 tot 20.15 uur praat de raad over de tweede bestuursrapportage 2022 van werkleerbedrijf Fijnder. Uit de rapportage blijkt dat er een overschot is € 166.000. De raad wil graag van gedachte wisselen over hoe dat geld wordt besteed.

Van afval naar grondstof
Aan de hand van de startnotitie ‘van afval naar grondstof’ gaat de raad van 19.30 tot 20.15 uur in gesprek met wethouder Van der Noordt en betrokken ambtenaren. Deze startnotitie beschrijft de uitgangspunten en het proces om te komen tot een nieuw afvalbeleid.

Publieke gezondheid
Van 20.30 tot 21.15 uur gaat de raad opnieuw in gesprek over de beleidskaders publieke gezondheid 2023-2026. Dit onderwerp stond 2 weken geleden ook op de agenda en de raads- en commissieleden wensten een tweede sessie waarin met elkaar gedebatteerd kan worden over de beleidskaders.

Aankoop gronden Leussinkbrink Ruurlo
Het college wil grond aankopen als onderdeel van de woningbouwplannen op Leussinkbrink Zuid in Ruurlo. De raad heeft hierover nog vragen en wil daarover met wethouder Teselink spreken. Deze sessie vindt plaats van 20.30 tot 21.15 uur.

Raadsvergadering start om 21.30 uur
Op de agenda van de raadsvergadering staan tot nu toe alleen hamerstukken. Dat houdt in dat er over de onderwerpen geen debat wordt gevoerd. De voorstellen waarover een besluit wordt genomen, zijn:

Toelaten nieuw raadslid
Vervanging lid commissie geloofsbrieven
Afhandelen fractievergoedingen 2021
Ontheffing art. 15 Gemeentewet
Verordening werkgeverscommissie
Sport- en beweegvisie Berkelland
Slotwijziging begroting 2022 gemeente Berkelland
Gemeentelijke belastingen 2023
Sloop van de oude locatie Maxx Onderwijs Wheemerstraat 15a Neede

Inspreken
Wilt u inspreken bij een van de onderwerpen? Neem dan voor 16.00 uur op de dag van de vergadering contact op met de griffie via [email protected] of 0545-250 805.

Meer informatie
Op www.gemeenteberkelland.nl vindt u onder andere de agenda met de bijbehorende stukken van de Politieke Avond en de link naar de live uitzending.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven