Sponsorloop en kerstmarkt op de Dr. Ariëns Daltonschool

NEEDE – Op vrijdagmiddag 16 december hebben de leerlingen van de Dr. Ariens Daltonschool een Kerstsponsorloop gelopen. Daarnaast was er een Kerstmarkt op het plein.

”In de tijd voorafgaand aan het Kerstfeest vieren we advent op school. In deze adventsvieringen stond het ‘licht’ centraal. Een ‘lichtje’ kun je voor een ander zijn, een ‘lichtje’ kun je van een ander krijgen. Maar je kunt een ‘lichtje’ ook geven. We bespreken met de leerlingen dat het belangrijk is om naar elkaar om te kijken. En in de periode van de donkere dagen voor Kerst nog net iets meer dan anders”. Zegt Martijn ten Berge, leerkracht van groep 7-8.

Loop en markt
Met dit als doel, is door de leerlingen en voor de leerlingen een Kerstloop en een Kerstmarkt georganiseerd. Hier verkochten de leerlingen de zelfgemaakte kerstknutsels. “Door de geweldige inzet van onze leerlingen en door de bijdrage van onze sponsors het Zoete leven, Mooi@Nienke, AH in Neede, Bloom en Wafeltraktatie hebben we een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Het precieze bedrag laat nog even op zich wachten, maar het is zeker een bedrag met 3 nullen!”.


Doneren
“De opbrengst doneren we aan het Glazen Huis Neede. Het geld gaat naar de goede doelen, die het Glazen Huis in Neede heeft gekozen. Te weten De Bloesem en Het Buurtkastje. De Bloesem is een vorm van kleinschalig wonen voor (voornamelijk demente) bejaarden. Het Buurtkastje aan de Borculoseweg 65 is een kast voor voedsel- , verzorgings- en schoonmaakproducten. Mensen die, in deze financieel lastige tijden, producten nodig hebben, kunnen deze hier uithalen. Fijn dat we, met z’n allen, in deze donkere dagen een ‘lichtje’ mogen zijn en mogen geven. Hiervoor willen we iedereen ontzettend bedanken!”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven