Twee militaire oefeningen in Berkelland van 5 t/m 9 december


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt begin december 2 militaire oefeningen: op 5 december in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militairen en 6 diverse voertuigen mee.
van 6 tot en met 9 december 2022. De oefening speelt zich onder andere af in de gemeente Berkelland. Er doen 24 militairen en 10 diverse voertuigen mee.

Het doel van de oefening
Op 5 december oefent de eenheid verplaatsingen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemings-luisterpost. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich gewapend naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. Ze gebruiken geen (oefen)munitie. Van 6 tot en met 9 december oefent de eenheid verplaatsingen te voet en met voertuigen. Als het donker wordt zullen ze verkeersknooppunten, overgangen en bruggen onder waarneming houden. De militairen verplaatsen zich gewapend in ploegen van 2 voertuigen. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Ze gebruik wegen en terreinen
De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420 of [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven