Gebiedsgericht werken in Berkelland

BERKELLAND – Het college kiest er opnieuw voor om gebiedswethouders in te stellen in Berkelland. Zij kiezen ervoor om op deze manier een gezicht te geven aan het gebiedsgericht werken. De gebiedswethouders zullen optreden als ambassadeur. Zij werken daarin samen met de gebiedscontactpersonen.

Iedere wethouder en gebiedscontactpersoon heeft een gebied onder zijn of haar hoede. Het doel hiervan is de relatie tussen de samenleving en het bestuur te versterken. De gebiedscontactpersoon is het aanspreekpunt voor thema’s en onderwerpen die in een gebied spelen. De gebiedswethouder geeft het college van B&W een gezicht en is ook de ogen en oren van het college in dat gebied.

Wat is gebiedsgericht werken?
De gebiedswethouder ondersteunt samen met de gebiedscontactpersoon initiatieven en ontwikkelingen die de leefbaarheid en sociale verbondenheid in het gebied versterken. Ook jagen zij verbindingen aan tussen opgaves, projecten en verschillende domeinen, binnen en buiten de organisatie. Samen zijn zij zichtbaar, aanspreekbaar en herkenbaar voor inwoners, organisaties en bedrijven.

Verdeling
De verdeling van de gebieden is als volgt:
– Betsy Wormgoor, gebiedswethouder voor Eibergen. Zij werkt samen met gebiedscontactpersoon Inge Waarlo.

– Gerjan Teselink, gebiedswethouder voor Ruurlo. Hij werkt samen met gebiedscontactpersoon Rob Dieperink.

– Hans van der Noordt, gebiedswethouder voor Neede. Hij werkt samen met gebiedscontactpersoon Anja van Maren.

– Arjen van Gijssel, gebiedswethouder voor Borculo. Hij werkt samen met gebiedscontactpersoon Jan Lubben.  Daarnaast is Arjen van Gijssel gebiedswethouder voor alle kleine kernen en het platteland.

Op pad in het gebied
Samen met contactpersonen zullen de gebiedswethouders regelmatig op pad zijn om het gebied beter te leren kennen. Niet alleen kunt u hen bereiken met uw vragen en ideeën, ze komen ook graag naar u toe. Zo hopen zij goed te zien en horen welke ontwikkelingen er spelen en welke initiatieven er al zijn in Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven