Optochtcommissie Eibergen steekt de handen uit de mouwen

EIBERGEN – De Stichting Carnaval Eibergen is dit jaar, na de coronaperiode, weer een mooie carnavalsoptocht aan het organiseren. De organisatie is opgestart en men is inmiddels voorzien van een goede deelname. Verschillende praalwagens, prinsenwagens en loopgroepen zijn dit jaar van de partij. Er kan nog wel worden ingeschreven door praalwagens, loopgroepen en kindergroepen. Voor de diversiteit zijn met name kindergroepen van harte welkom. Dus een oproep aan alle kinderen om in welke uitdossing dan ook zich aan te melden als deelnemer aan de carnavalsoptocht 2023. Voor de winnaars zijn mooie prijzen te verdienen. De slogan van Eibergse optocht wordt ook dit jaar weer eer aan gedaan: ‘Niet de grootste, maar wel de gezelligste’.

50ste optocht
De optocht, op zaterdag 18 februari, is de 50ste carnavalsoptocht die in Eibergen wordt gehouden. Om 14.00 uur vindt op de parkeerplaats van Pickerhal/’t Spieker de sleuteloverdracht plaats. De Prins van Eibergen, prins Kevin (ten Barge), krijgt uit handen van burgemeester Joost van Oostrum de stadsleutel overhandigd. Het startsein wordt door de winnaar van 2020 (cv De Combineerkearls) gegeven, waarna de bonte stoet zich in beweging zet.
De vele obstakels en andere verkeer beperkende maatregelen hebben de organisatie gedwongen de route door de Eibergse straten enigszins aan te passen. De route loopt nu vanaf parkeerplaats Pickerhal/’t Spieker, Stationsweg, Grotestraat, Laagte, Kerkstraat, rotonde, Nieuwstraat, Brink, J.W. Hagemanstraat, Grotestraat en via de Stationsweg terug naar de parkeerplaats Pickerhal/’t Spieker. Het eindpunt van de optocht betekent het begin van het grote carnavalsfeest, dat dit keer voor het eerst in cultuurcentrum ’t Spieker wordt gehouden.

Hier wordt rond 18.00 de uitslag bekendgemaakt. Meer informatie en inschrijven via www.stichtingcarnavaleibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven