Trainingen door helikopters in Berkelland tussen 23 januari en 2 februari


BERKELLAND – Van maandag 23 tot en met donderdag 26 januari en van maandag 30 januari tot en met donderdag 2 februari trainen Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) in en rondom onze gemeente. Op de bovengenoemde dagen trainen de Apaches (gesimuleerd) het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen daarbij meerdere keren per dag, zowel overdag als ’s avonds, op lage hoogte tussen 9.30 en 22.30 uur.
Laag
Als er sprake is van een verhoogde dreiging is vliegen op hoogte geen optie. Helikopters moeten daardoor laag blijven om zich te verschuilen. Dekking zoeken doen zij op lage hoogte achter obstakels, zoals een rij bomen, een bosperceel of heuvel. Hierdoor kunnen zij ongezien hun missie uitvoeren en buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven. Laagvliegen en gebruik maken van de dekking van het terrein is een manier van zelfbescherming voor helikoptervliegers. Dit vraagt echter wel om specifieke training en ervaring.

Voor deze oefening is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd, deze is terug te vinden via deze link. Eenheden van de landmacht ondersteunen deze oefening vanaf de grond.

Deze vliegbewegingen kunnen hinder opleveren. Meld dit via het online klachtenformulier.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven