Wethouder Arjen van Gijssel ontvangt ‘Routes langs Spirituele plekken langs de Berkel’

BERKELLAND – Tijdens een ééndaags seminar over ontwikkeling, promotie en duurzame verankering van dit grensoverschrijdende Berkel-project ontvangt wethouder monumentaal erfgoed, Arjen van Gijssel een complete set ‘Routes langs Spirituele plekken langs de Berkel’. Sinds 2022 zijn er, in alle gemeenten langs de Berkel in Duitsland en Nederland, wandel- en/of fietsroutes beschikbaar langs in totaal meer dan 100 spirituele plekken.

Project
Tijdens het seminar verkennen we ideeën en projecten voor verdere ontwikkeling, promotie en duurzame verankering van dit grensoverschrijdende Berkel-project. Wie mee wil denken is van harte welkom. Begonnen als proefproject in Gescher, hebben geïnteresseerden in lokale historie, kerkelijke vertegenwoordigers en landschapsliefhebbers uit elke Berkel gemeente van Billerbeck (D) tot Zutphen, meer dan honderd spirituele plekken langs de Berkel in beeld gebracht en verbonden door fiets- en / of wandelroutes. Dit project is door de Berkelgemeenten mogelijk gemaakt met hulp van financiële middelen uit het EU – INTERREG-programma.

Folders
Deze routes zijn, met beschrijvingen in het Duits en Nederlands, gedrukt op aantrekkelijke folders met veel informatie over de afzonderlijke plekken. De routes worden gratis verspreid via de spirituele plekken en de lokale stadsmarketing- en toeristenorganisaties. Ze zijn ook digitaal beschikbaar via de app Spacetime layers en de website van de 3e Berkelcompagnie: www.deberkel.info. De initiatiefnemers van dit gezamenlijke Berkelproject, Franz-Josef Menker uit Gescher en Roel Heij uit Eibergen, willen nu in samenwerking met de 3e Berkelkompagnie onder leiding van voorzitter Heinz Öhmann uit Coesfeld dit initiatief verder promoten en er meer bekendheid aangeven voor onze inwoners, gasten en toeristische bezoekers. We nodigen daarom van harte geïnteresseerden uit voor een eendaags seminar, om met ideeën, projecten en hulp bij te dragen aan de verdere ontwikkeling, promotie en duurzame verankering van dit grensoverschrijdende Berkel-project. Het seminar vindt plaats op donderdag 19 januari 2023 tussen 11.00 en ca. 15.00 uur in de Antonius kerk, Lindevoort 20, 7157AL Rekken.

Voor de lunchsnack wordt ter plaatse een vergoeding van € 10 in rekening gebracht. Meer informatie over het conferentieprogramma is verkrijgbaar bij Roel Heij (e-mail [email protected] of tel. 06 23042960). U kunt zich voor deelname ook bij hem opgeven.

Foto van de initiatiefnemers door: Richard Herden 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven