Zaal geniet van première Brooks Toneel

RUURLO – De zaal van de Keizerskroon in Ruurlo genoot vrijdagavond 13 januari van de première van het toneelstuk “Het Onrustige Rusthuis” geschreven door Henk Roede, gespeeld door het Brooks Toneel (officieel Toneelvereniging Tot Nut en Genoegen). Het was de eerste van drie voorstellingen, komend weekend op zaterdagavond 21 januari (aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 22 januari (aanvang 14.00 uur) verschijnen de spelers van het Brooks Toneel wederom op de toneelplanken.

De redelijk goed gevulde zaal genoot zichtbaar en lag ook regelmatig dubbel om de vele dubbelzinnige woordgrappen en komische taferelen die door de spelers op de planken werd gebracht. Met een aantal technische foefjes konden een aantal scenes nog mooier worden uitgespeeld. Het decor is dit jaar ook opgefrist en ziet er fraai uit. De reacties van het publiek zowel tijdens als na afloop waren zeer lovend. Onder leiding van de regisseurs Jon Florijn en Henny Wassink brachten de spelers een zeer geslaagd humoristisch stuk op de planken, waarbij vooral opviel dat de spelers zeer tekstvast waren en weinig tot geen ondersteuning nodig hadden van souffleuse Henny Wassink. Het toneel was ingericht als een gezamenlijke ruimte van een verzorgingstehuis. Voor de rest willen wij niet teveel verklappen aangezien er nog twee voorstellingen moeten plaatsvinden. De grime werd evenals andere jaren verzorgd door Grimegroep Reurle. En om de spelers nog beter te kunnen verstaan wordt er gebruik gemaakt van microfoontjes, verzorgd door de geluidsmensen van Halle Heide.

Debutante
Nieuw dit jaar op het toneel voor het Brooks Toneel is de deelname van Rita Nijhof. Rita heeft in het verleden al ervaring opgedaan op het toneel en dat was goed te zien. Het leek alsof zij al jaren deel uitmaakt van de spelersgroep van het Brooks Toneel.

Nog twee kansen om voostelling te zien
Er zijn nog twee kansen om de voorstelling van het Brooks Toneel te zien. Aanstaand weekend op zaterdagavond 21 januari (aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 22 januari (aanvang 14.00 uur, speciaal voor de ouderen maar jongeren zijn ook welkom) zullen de spelers wederom de toneelplanken betreden. Zij hopen nog twee keer voor een volle zaal te mogen optreden in De Keizerskroon. Want een volle zaal is wat dit toneelstuk vol humor zeker verdiend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven