Patrick en Suzan Zieverink uit Ruurlo in Kernploeg klootschieten

RUURLO – Bij het ingaan van de laatste wedstrijddag in Klein Dochteren waren de kampioenen zeker nog niet bekend. Maar liefst 7 heren en 3 dames hadden nog kans op de titels die recht geeft op deelname aan de King & Queens wedstrijden in Ierland. Ook de allround titels (straat, veld en zetten) staan op het programma.

Spanning
De spanning was behoorlijk toen op zaterdag morgen de eerste heren van start gingen op de kijksteeg in Lochem. KV Klein Dochteren was de gastheer en had de 1000 meter lange parkoers uitgezet. Ook de overige zaken waren prima voor elkaar. Het gladde asfalt wekte hoge verwachtingen. Echter de wisselende bolling van de weg in combinatie met enkele flauwe bochten bleek voor meeste schutters toch lastiger van vooraf was ingeschat.

Heren
Bij de heren waren Jurgen te Brake (KV Zwolle Groenlo) en Patrick Zieverink (’t Broek Ruurlo) die gelijk in de eerste groep van start gingen. Jurgen was goed bezig en werd met 8 schoten en 67 meter 5e. Patrick begon nog wel goed, maar daarna liep het voor geen meter. Met 10 schoten en 33 meter werd hij slechts 15e. Iets beter verging het Ramon Halleriet (KV Zwolle Groenlo) die een paar groepen later startte. Hij noteerde 9 schoten en 12 meter waarmee hij 12 werd. De tweede omloop verliep voor Jurgen ongeveer gelijk aan de 1e. Met wederom 8 schoten en nu met 74 meter werd hij keurig 4e. Patrick noteerde schoten van wisselende lengte. Absolute uitschieter was schot nr. 5. Dit schot had een lengte van maar liefst 311 meter! Met een score van 8 schoten en 69 meter eindigde hij direct achter Jurgen op plaats 5. Ook Ramon was goed bezig en hij werd met 8 schoten en 97 meter verrassend 2e in deze omloop.

Dames
Ook bij de dames was het niveau goed. Na een spannende eerste omloop werd Suzan Zieverink (’t Broek Ruurlo) met 9 schoten en 55 meter winnares voor naaste concurrenten Britt Blokhuis en Silke Tulk. Bij winst in de 2e omloop kon Suzan nog eindwinnares worden. Helaas verliep deze ronde iets minder voor Suzan en had Silke Tulk een goede wedstrijd. Britt Blokhuis won met een verrassend goede score (8 schoten en 20 m.) voor Silke Tulk die 9 schoten en 124 m. liet noteren. Suzan werd met 10 schoten en 74 m. ditmaal vierde.
Na afloop werden de heren voor kernploeg onderdeel straat bekendgemaakt. Namens de AKF Jurgen te Brake (2e plaats) en Patrick (7e plaats). Winnaar werd Bas Senger die op de slotdag met een 1e en 2e plaats de concurrentie achter zich liet. Bij de dames eindigde Suzan Zieverink op een gedeeld 2e plaats (samen met Britt Blokhuis) achter winnares Silke Tulk. Hiermee is zij wederom opgenomen in de kernploeg.

All-round titels
Ter afsluiting van dit seizoen werden zoals gebruikelijk ook de all-round titels bekend gemaakt. De al eerder afgesloten wedstrijden op veld en zetten worden met de straat gegevens tot één klassement verwerkt. Patrick eindigde hier op een mooie 2e plaats achter winnaar Luuk Zanderink (KV Beuningen) Suzan die ook aan alle drie de onderdelen (straat, veld en zetten) meedeed werd ook in dit klassement 2e achter Silke Tulk die ook deze titel voor zich op eiste. Een mooi slot van een mooie wedstrijden reeks. Volgend jaar staat deze wedstrijd reeks in het teken van het EK2024, deze reeks zal starten in september.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven