BBB Berkelland raadslid Eddie van de Steeg “Het volk heeft gesproken”

BERKELLAND – Bijna 50% van de stemmen in Berkelland zijn gisteren tijdens de Provinciale Staten verkiezingen naar de BBB gegaan. “Dit moet toch wat betekenen voor Berkelland!”. Zegt BBB Berkelland raadslid Eddie van de Steeg de dag na de verkiezingen. Van de Steeg stond zelf ook op de kieslijst voor de provinciale Staten namens zijn partij.

Altijd al groot
In Berkelland is de BBB al twee jaar een partij om rekening mee te houden. In 2021, tijdens de Tweede  Kamer verkiezingen, was BBB in Berkelland een opvallende nieuwkomer met ruim 8% van de stemmen. Wat vooral opviel was het enorm aantal stemmen voor de partij van Caroline van der Plas in het CDA bolwerk Beltrum. In 2022 werd de BBB, als  bondgenoot van OBL, vanuit het niets de tweede partij van Berkelland tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Mee besturen zat er in Berkelland echter niet in door interne ruzies. Gisteren behaald de BBB dus een monsterzege. 

Nog bij komen
Van de Steeg “Onvoorstelbaar wat een overwinning hier moet de gevestigde politiek toch iets mee doen. Het volk heeft gesproken. Ik zit nog bij te komen van de enorme winst en vooral ook opkomst. Bijna de helft van de berkellanders heeft BBB gestemd. In een woord fantastisch! Nu gaan we aan het werk!”. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven