Grolse Hofzangers treden op bij Café Baan in Geesteren

GEESTEREN – De Grolse Hofzangers zeukt ´t wieterop. 2 April optreden van de Grolse Hofzangers in cafe Baan in Geesteren.  Jaren lang hebben de Grolse Hofzangers een frühschoppenoptreden in Groenlo verzorgd. Maar al is de naam van het koor nog steeds ongewijzigd, er komen onderhand meer leden van het koor van buiten Groenlo, zoals uit onder meer Ruurlo, Eibergen en Neede.

Wieterop
Daarom zijn de Grolse Hofzangers enkele jaren geleden met hun jaarlijkse optreden in Eibergen en Haarlo vrömd gegoan . Dit jaar zeukt de Grolse Hofzangers ´t wieterop en verzorgen op zondag 2 april een gezellige middag in café Baan in Geesteren (G). In 2022 hebben de Grolse Hofzangers een optreden in de feesttent van de schuttersfeesten in Geesteren verzorgd. Dat is hun goed bevallen, daarom willen de Grolse Hofzangers graag nog weer eens in Geesteren optreden en zo een gezellige middag verzorgen.

Repertoire
De Grolse Hofzangers kennen een uitgebreid repertoire van ongeveer 150 liedjes. Het zijn liedjes in het Nederlands, dialect, Duits en Engels. Ook al bestaan de Grolse Hofzangers als 40 jaar, het repertoire wordt regelmatig vernieuwd. De koorleden kunnen zelf liedjes aanbrengen en dan wordt gezamenlijk besloten of het in het repertoire wordt opgenomen. Daarbij is de stem van muzikaal leidster Jolanda ten Elshof erg belangrijk.
Vorig jaar vierde het mannenkoor de Grolse Hofzangers het 40 jarig jubileum. Daar bleek nog weer eens dat de GHZ altijd in staat zijn om een sfeervolle bijeenkomst te organiseren. De Grolse Hofzangers hebben een bijzondere manier van zingen en optreden. Ze hebben alleen de tekst voor zich en dus geen notenschrift. Ook de optredens zijn bijzonder, omdat ze dan zingen zonder dirigent.

Repeteren
De Grolse Hofzangers repeteren elke maandagavond in Cafe Halfweg in Voor-Beltrum. Cafe Halfweg wordt dit jaar verbouwd, de Grolse Hofzangers verhuizen zolang naar Het Noasman dat ook in Beltrum ligt. Zoals elk koor, kunnen ook de Grolse Hofzangers nog wel nieuwe zangers gebruiken. Het optreden begint om 14.00 uur. De entree bedraagt € 9,00 inclusief een kop koffie. Kaartjes kunnen vooraf worden gereserveerd door een mail te sturen naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven