Jaarlijkse school en kerk project in Eibergen


EIBERGEN – Al 13 jaar komen de leerlingen van IKC het Sterrenpalet uit Eibergen in maart De Oude Mattheüs bezoeken.  De werkgroep School en Kerk, een werkgroep vanuit de jeugdraad van de Protestantse Gemeente, organiseert jaarlijks een activiteit, waarbij ze op een creatieve en eigentijdse manier bezig willen zijn met kerk- en geloofsbeleving bij kinderen. Het ene jaar zoeken ze de ‘Schatten van de Kerk’ en het andere jaar is er een expositie.

Na de prachtige expositie Kinderen & de Bijbel van vorig jaar, was het dit keer tijd voor de ontdekkingstocht door de kerk. Dit jaar met het thema: Daar zit muziek in!

Vrijwilligers
De leerlingen bezochten op 16 en 17 maart in groepen de kerk waar een grote groep vrijwilligers klaarstaat om de verschillende activiteiten te begeleiden: In de toren was er een presentatie over de kerkklokken de leerlingen mochten het trapje een stukje op om te kijken in de klokkentoren. Wat is eigenlijk het verschil tussen de klokken luiden en slaan?  Op het koor is er een groep de tafelbellen aan het bespelen: samen klinkt het als een carillon. Zeven midwinterhoorns vertelden het verhaal van Jozua en de muren van Jericho. De leerlingen luisterden aandachtig en mochten zelf ook even proberen te blazen.  De organist laat het verschil in volume op het orgel horen. Voor veel kinderen is dit een indrukwekkend geluid maar er wordt volop genoten! De werkgroep kan terugkijken op mooie, muzikale dagen waar kinderen de ruimte krijgen om te vragen, praten, doen en verwonderen!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven