Kunstgras duurzamer dan gedacht! Kunstgras, heel veel voordelen


BERKELLAND – Kunstgras wordt der laatste jaren steeds populairder. En dat is niet zo gek, want kunstgras heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditionele grasmat.
 Een groot voordeel van kunstgras kopen is dat het er in alle tinten groen is die je maar kan wensen. Je kan ook verschillende tinten met elkaar combineren, om zo jouw perfecte grasmat te creëren. Deze kleuren blijven mooi en zijn “weervast”. Of het nu regent of de zon er in brandt, de grasmat blijft mooi van kleur. Dat is bij een natuurlijke grasmat wel andere koek. Een ander voordeel is dat kunstgras uiterst geschikt is om er gedurende het hele jaar een zwembad of speeltoestel op te laten staan. Daarbij is kunstgras perfect voor mensen die hooikoorts hebben. In kunstgras zitten immers geen pollen of allergenen. Op die manier kunnen mensen met hooikoorts ook gewoon genieten van hun tuin. Daarbij is kunstgras veelzijdig, je kan het niet alleen in de tuin leggen, maar bijvoorbeeld ook op een balkon of veranda. Een ander voordeel, waar veel mensen blij van worden, is dat je kunstgras niet hoeft te maaien. Dat betekent dat je na een lange werkdag, je nooit meer met lange tenen naar de grasmaaier hoeft te lopen, maar je in plaats daarvan met een drankje in de hand kan genieten van je prachtig groene en onderhoudsvrije grasmat.

Duurzaamheid
De duurzaamheid van kunstgras is zo’n groot voordeel dat deze een eigen kopje verdient. Bij kunstgras wordt niet direct aan duurzaamheid gedacht, omdat het geen natuurlijk product betreft en veel mensen hebben er toch nog een (onterechte) plastic associatie mee. De waarheid is echter dat kunstgras wel degelijk een ontzettend duurzame oplossing is, iets wat in deze tijd een belangrijke overweging is voor veel mensen. Het eerste grote duurzaamheids voordeel van een kunstgrasmat is natuurlijk wel het meest voor de hand liggende voordeel; het hoeft namelijk niet gesproeid te worden. Niet alleen scheelt dit veel tijd, maar het is ook een echte waterbespaarder. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar ook in de milieu schade. Een volgend voordeel is dat het gras niet bemest (hoera, geen CO2!) hoeft te worden en niet hoeft te worden voorzien van bestrijdingsmiddelen. Dat drukt immers allemaal op het milieu. Ook de levensduur van de kunstgrasmat is een groot voordeel. Als je een beetje een degelijke grasmat hebt aangeschaft, kan je er op rekenen dat deze zo’n twintig jaar goed blijft. En als het dan uiteindelijk tijd wordt om de mat te vervangen, dan is het fijn als je voor een duurzame optie hebt gekozen, namelijk een 100% recyclebare variant die geen schade aan het milieu aanbrengt.

Kunstgras, toch echt duurzamer dan gedacht
Kunstgras heeft niet alleen veel praktische voordelen, maar het is ook een duurzame keuze. De laatste jaren is duurzaamheid een steeds vaker terugkomend onderwerp, dat voor veel mensen ook een belangrijk punt is. Als het dan tijd wordt voor een nieuwe grasmat, is een kunstgrasmat alleen al vanuit een duurzaamheidsperspectief een gouden keuze.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven